Házi szaloncukor, amit a család imádni fog – 3 verhetetlen recept
A karácsonyi időszak egyik nagy kedvence a magyar specialitásnak számító szaloncukor. Számos fajtája létezik és már a 19. századi megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend.
A karácsonyi időszak egyik nagy kedvence a magyar specialitásnak számító szaloncukor. Számos fajtája létezik és már a 19. századi megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend.
Arra, hogy az egyszerű milyen nagyszerű tud lenni, az egyik legtökéletesebb példa a madártej. Tej, tojás, cukor, só és némi vanília, amire szükségünk van, no meg körülbelül harminc perc az időnkből. Az eredmény pedig egy olyan ízlelőbimbókat kényeztető finomság, amit kár lenne kihagyni.
Kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör,lyukas, csomagolt, meztelen, édes és keserű.
Ma reggel a Győr+Rádió stúdiójában nemcsak a mikrofon, hanem a kanál is forró volt – Halloween-hangulatú finomságokat teszteltünk! Videónkból kiderül, milyen sikert arattak ezek a szezonális „csodák”.
Messze földön híres sütemények, legendás vendégek, és egy család, amelynek neve összeforrt a minőségi magyar cukrászattal. A Bergmann-család tagjaival idézzük fel a híres győri cukrászda történetét, és bepillantunk a jövőjébe is.
Idén is megválasztották az Ország Tortáját, amit több mint 500 helyen, így győri cukrászdákban is meg lehet kóstolni.
A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év Fagylaltja verseny országjáró „roadshow”, melynek ezúttal Hajdúszoboszló adott otthont. A nagy népszerűségnek örvendő verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
A babka egy kelt tészta, jeruzsálemi kalácsnak is hívják. Édes és sós változata is létezik, de Koksza séf a klasszikus csokoládés ízesítésű babkát süti meg nekünk. Azért, hogy az édességünk még teltebb ízű és finomabb legyen egy kis kókusz is kerül a tésztába.
A Panír legújabb részében egy hagyományőrző édességet ismerhetünk meg. A Karcagi Ferdinánd egy kalácsszerű kelt tészta, leginkább az aranygaluskához hasonlít. Nagyszerűsége az, hogy néhány hozzávalóból összedobhatjuk, azonban a kelesztés és a sütés miatt időigényes, de megéri a fáradtságot.
Pontosan fogalmazva azonban már el is tűnt: a már egy ideje készlethiánnyal jelzett Győri Otthon háztartási keksz gyártásának megszüntetését már hivatalosan is bejelentette a Mondelez Hungária Kft.