Címke: étel
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.12.17.

Karácsony ételpazarlás nélkül

A karácsonyról a családi összejövetelek mellett mindenkinek a finom ételek és sütemények jutnak eszébe. Ünnepek előtt a magyar családok több tízezer forintot hagynak a boltokban, így nem csoda, hogy karácsony után harminc százalékkal nő a szemét mennyisége, vagyis ennyivel többet pazarolunk. Hogyan lehet ételpazarlás nélkül ünnepelni? – kérdeztük Herman Etelkát, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjét.

Győr+ 2022.11.28.

Gesztenyesütés otthon, egyszerűen

Az adventi időszakban egyre gyakrabban járja át az utcákat, tereket a karácsonyi vásárok egyik kedvelt finomságának, a sült gesztenyének a finom illata. Jó hír, hogy az otthonunkba is becsempészhetjük ezt az utánozhatatlan illatot, néhány egyszerű praktikát követve mi magunk is könnyedén elkészíthetjük a sült gesztenyét.

Győr+ 2022.10.17.

Hentes tokány parasztos burgonyával

A tokány a magyar konyha egyik legősibb húsfélesége. Sokféle változata van, mert a hozzávalókat úgy variálhatjuk, ahogyan nekünk jól esik.

J. Kovács Andrea 2022.07.30.

Meleg étel minden napra

A magányosan elfogyasztott ebéd, és az egy személyre való főzés problémájára is van megoldás.

Kárpát Zsolt 2022.06.15.

Csirkemell Polpetti

Koksza séf ezúttal ismét olaszos ízekkel kombinál.

Győr+ 2022.04.14.

Panír Premier: Csülök Koksza módra

Húsvét környékén sokszor kerül asztalunkra a csülök. Éppen ezért a Panír séfje egy hagyományos étel elkészítését gondolta újra.

Győr+ 2022.01.30.

Panír: Így készül a farsangi fánk

Bőven benne vagyunk a farsangi szezonban, ezért épp itt az ideje, hogy fánkot süssünk. A fánkot, hasonlóan a pogácsához és a lepényhez, már a középkorban készítették. Fánk szavunk szász eredetű – fankoch. Erdélyben pánkónak hívják, Baranyában huppancsot, Borsodban kreplit, a Felvidéken siskát készítenek.

Hirdetés