Iskolai étkezők újultak meg
Szeptember másodikától, vagyis jövő hét hétfőtől, három győri iskolában is felújított, modern köntösbe öltöztetett étkező várja majd a gyermekeket.
Szeptember másodikától, vagyis jövő hét hétfőtől, három győri iskolában is felújított, modern köntösbe öltöztetett étkező várja majd a gyermekeket.
A ketogén diéta lényege, hogy a zsírbevitel magas, a fehérjebevitel mérsékelt, a szénhidrátbevitel pedig alacsony. Az étrenddel kapcsolatban megoszlik a szakértők véleménye. Miért lehet jó a keto diéta?
Amikor valamiért változtatni kell az étrenden, akkor a kezdeti sokk után elkezdi az ember keresni az alternatív megoldásokat. Így volt ez Dömötör Lászlóéknál is, mára viszont tökélyre fejlesztették az ízeket, olyannyira, hogy már másoknak készíti a gluténmentes finomságokat.
Antal Emese dietetikus, szociológus minden egyes mondatával felhívja a figyelmet a helyes táplálkozásra, a só mentes étkezésre, a hidratálásra, az antioxidánsok fontosságára. Bájos hangjával nem erőszakos de precíz példákkal szemléltető utazásban részesíti a hallgatót abba a világba, melynek alapja a mértékletesség, a hedonizmus elhagyása.
2023. október 5. és 7. között Győrben tart konferenciát a Magyar Táplálkozástudományi Társaság. Az eseményen orvosok, dietetikusok, kutatók, élelmiszertechnológiával és marketinggel foglalkozó szakemberek vesznek részt. Dr. Dézsi Csaba András polgármester ebből az apropóból a városházán fogadta dr. Rurik Imrét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnökét, illetve Antal Emese dietetikust, szociológust, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság titkárát.
Sokaknak szerepel az újévi fogadalmainak listáján a télen felszedett súlyfelesleg leadása, a testmozgás és az egészségesebb életmód. De vajon milyen okai lehetnek a téli hízékonyságnak?
A karácsonyi asztal ékessége lehet egy kreatívan megálmodott, ízlésesen összerakott, ételekből készült koszorú, amelyet aztán persze el is fogyaszthatunk.
A finom, friss kenyér aranyat ér, de egy idő után megszikkad, és úgy már nem szívesen fogyasztjuk el. Ahhoz azonban túl értékes, hogy a szemetesbe dobjuk, sokkal jobban tesszük, ha egyszerű házi praktikával újra frissé varázsoljuk, vagy esetleg újrahasznosítjuk, valamilyen étel hozzávalójaként használjuk fel.
Az ödémásodás könnyen rémálommá válhat, de szerencsére vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek nekünk elkerülni a vizesedést végtagjainkban és a hasi tájékon szívvédő hatásuk miatt.
A túlzott sófogyasztás senkinek sem ajánlott, akik pedig magas vérnyomással küzdenek, azoknak különösen oda kell figyelniük a sóbevitelre. Szerencsére vannak a sónál egészségesebb megoldások is, hogy az ételeinket ízesre varázsoljuk.