Ízutazás a Vigadótól a Kovalterig
A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.
A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.
A gasztronómia meglehetősen nehéz területté vált napjainkra. Szinte lehetetlen megtalálni az arany középutat az újdonság és hagyomány között, illetve a stílus eltalálása is sokaknak fejtörést okoz. A győri R-Force Bistro viszont igencsak egyben van: egyedi, újító és roppant szerethető!
Az Online Számla rendszer, az online pénztárgépek adatai, a webáruházi rendelések, az éttermi szoftver információi és a bankkártyaadatok elemzése alapján több mint 11 millió forint áfakülönbözetet tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy étteremnél.
A lángos népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Van, aki a simára, van, aki a sajtos-tejfölösre esküszik. Sokan a nyárhoz kötik, pedig minden évszakban kiváló. Persze ha jó a tésztája, ha frissen sütik és finom feltétekkel pakolják meg. Győrben az igazi Forró lángos titkát ki más ismerné jobban, mint Forró Takács Hajnalka?!
A Covid-járvány, az energiaválság sok terület mellett a vendéglátást is roppantul megpróbálta. Sajnos sokan váltottak, ami érthető. Viszont szerencsére még többen gondolták úgy, hogy igenis van értelme Győrben gasztró-vállalkozást indítani, s milyen jól tették! Ismerjük meg őket egy kicsit!
A hamburger egy olyan étel, amit ha valaki szeret, egyszerűen képtelenség megunni. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy gusztusos és finom legyen, na meg lehetőleg kísérje valami kellemes fantáziavilág, életérzés is. Győr legújabb burgerezőjében Mátyás Attiláék minden téren a maximumra törekednek, s igazán baráti szendvicsekkel és hangulattal várnak mindenkit.
Ha a szívünkre tesszük a kezünk, akkor ugye, hogy bevalljuk, hogy nem lehet rántotthús nélkül élni?! Nos, ezt vallja Varga Gergely is, aki a belvárosi Panír Bisztró tulajdonosa és szakácsa. Őszinte, céltudatos és hisz a minőségi magyar konyha erejében. Vele beszélgettünk álmokról, panírról, olajról, rántott húsokról és a minőségi vendéglátásról.
Egyre többen választják az úgynevezett „mindenmentes” táplálkozást. Főként azért, mert rákényszerülnek, s nekik az egészségük múlik azon, hogy a megfelelő ételekhez jussanak. Dömötör László győri vállalkozó és tulajdonostársa úgy döntöttek, létrehoznak egy keresztszennyezéstől mentes éttermet, ahol nemcsak szakértelemmel, hanem szeretettel készülnek a fogások.
Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.
Jó hír a mediterrán ízek kedvelőinek, hogy megnyílt a Wesselényi Hotel Grande Amore Étterme Nádorvárosban. A több évtizede családi vállalkozásként üzemelő szálloda a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe került. A tulajdonos házaspárnak azonban új lehetőséget kínált a firenzei Antonio Milazzoval való megismerkedésük.