Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szigeti Sándor 2024.12.08.

Szilveszter kijárási tilalom idején

Az idei Győri Könyvszalonra jelent meg Torma Attila „Régi győri szállodák, vendéglők, kávéházak…” című, hiánypótló könyvének második kötete, amely az 1945-től a rendszerváltásig tartó időszakot dolgozza fel. A szerzővel beszélgettünk.

Szigeti Sándor 2024.12.08.

Dubai csokis bejgli

Az idei karácsony slágere és csábító édes újdonsága a dubai csokis bejgli, amelyet belvárosi Bécsi Kávéházban kóstoltunk meg. Sőt, a receptjét is megmutatjuk!

Szigeti Sándor 2024.11.16.

Ízutazás a Vigadótól a Kovalterig

A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.

Kárpát Zsolt 2024.10.31.

Karcagi Ferdinánd, az időigényes de mennyei finomság!

A Panír legújabb részében egy hagyományőrző édességet ismerhetünk meg. A Karcagi Ferdinánd egy kalácsszerű kelt tészta, leginkább az aranygaluskához hasonlít. Nagyszerűsége az, hogy néhány hozzávalóból összedobhatjuk, azonban a kelesztés és a sütés miatt időigényes, de megéri a fáradtságot.

Szigeti Sándor 2024.10.20.

“Egyházias” ízek Marcalvárosból

Kiváló ételek, békebeli adagok, családias hangulat, udvarias kiszolgálás – így ismerik a győriek a Marcal Éttermet, mi pedig most arra kértük őket, meséljenek egy kicsit történetükről.

Győr+ 2024.10.07.

A Kárpát-medence 1100 évének ízei

Utazás térben és időben: új ízeknek, régmúlt korok illatainak felfedezése és megosztása azokkal, akik örömmel ülnek le majd az asztalunk köré - Ruprecht László gasztronómiai tanácsadó volt a győri MCC vendége.

Hirdetés