Ízutazás a Vigadótól a Kovalterig
A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.
A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.
Lehetősége volt Mihályi Orsi műsorvezetőnek a sajtkészítés első és legaktívabb másfél órájában részt venni a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. tejüzemében. Az izgalmas kalandban a hallgatók is részt vehetnek!
A gárdonyi iskolások és győri balettosok egykori törzshelye, utóbbiak szívesen ették az itteni kiváló rántott sertéslábat.
A Panír legújabb részében egy hagyományőrző édességet ismerhetünk meg. A Karcagi Ferdinánd egy kalácsszerű kelt tészta, leginkább az aranygaluskához hasonlít. Nagyszerűsége az, hogy néhány hozzávalóból összedobhatjuk, azonban a kelesztés és a sütés miatt időigényes, de megéri a fáradtságot.
Egy hagyományőrző édességet ismerhetnek meg ezúttal Panír című műsorunkban.
Kiváló ételek, békebeli adagok, családias hangulat, udvarias kiszolgálás – így ismerik a győriek a Marcal Éttermet, mi pedig most arra kértük őket, meséljenek egy kicsit történetükről.
Utazás térben és időben: új ízeknek, régmúlt korok illatainak felfedezése és megosztása azokkal, akik örömmel ülnek le majd az asztalunk köré - Ruprecht László gasztronómiai tanácsadó volt a győri MCC vendége.
Rendhagyó, de eddig telitalálatnak tűnő helyszínen rendezik meg idén a IV. Győri Halfesztivált, amely az árvíz miatt az eredeti tervtől eltérő időpontban, és nem a Radó-szigeten zajlik idén, hanem a Dunakapu téren. A háromnapos rendezvényen szombat délután rengetegen voltak, s a klasszikus halételek mellett idén a békacomb, a paella és a harcsarétes is arat.
Szeptember 27-étől 29-ig, vagyis ezen a hétvégén rendezik meg a 4. Győri Halnapokat.
A gasztronómia meglehetősen nehéz területté vált napjainkra. Szinte lehetetlen megtalálni az arany középutat az újdonság és hagyomány között, illetve a stílus eltalálása is sokaknak fejtörést okoz. A győri R-Force Bistro viszont igencsak egyben van: egyedi, újító és roppant szerethető!