Koksza séf: Együnk minél több halat!
A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is.
A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is.
Május végén nagy hírverést kapott a balatoni hekk névre keresztelt fagylaltkülönlegesség, ami nem csoda, hiszen keveseknek jutna eszébe halas fagyit készíteni. A sajtos-tejfölös lángosos fagylalt szintén sok kérdést vet fel, az átlagfogyasztót biztosan elgondolkoztatja: vajon milyen íze lehet a bizarr ízkombinációnak?
A gasztronómia guruló nagyágyúi újra birtokba vették a Radó szigetet, ahol olasz, spanyol és amerikai ételkülönlegességek mellett kézműves sörnapok és chili piac is várja a kíváncsi haspártiakat.
Az amerikai, belga, görög, olasz, angol és thai ételkülönlegességek, illetve desszertek, valamint holland édességek, kézműves fagylaltok mellett az italkínálat is pazar lesz az előttünk álló hétvégén Győrben.
Július 26-a és 28-a között berobban az I. Sör és BBQ Gasztroparádé Győrben a Radón. A rendezvényről beszélt a Mélyvízben Tömböly Tamás rendezvényszervező és Kovacsics Koksza István, a Győr+ Média executive séfje.
A pezsgőzés kultúrájának megteremtését tűzte ki célul a Kreinbacher Birtok, amely nagyköveti hálózatot épít ki prémium minőségű vendéglátóhelyek részvételével. Győrben először a Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő Apátúr Sörház nyerte el a minősítést, és ezzel csatlakozott a Kreinbacher Ambassador Programhoz.
Cukkinis-fetás csirke tésztával: Egy könnyed nyári ételt készít el a panír séfje.
Győrben a vendéglátással kapcsolatban sem lehet okunk panaszra: sorra nyitnak a jobbnál-jobb helyek, vagy fejlődnek folyamatosan azok, amiket már megkedveltek a helyiek. Nos, a GoodSpirit Rum & Cocktail Show-n kiderült, hogy a TOP5 vidéki bár közé három győri is bekerült.
A Mélyvízben kedden este Marton László a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, valamint Józsi Erik egy jól menő, sokak által ismert belvárosi koktélbár tulajdonosa beszéltek a Radó Matiné utánozhatatlan varázsáról, programjairól minden igényt kielégítő módon. Május 3-tól ismét élet költözött a Radóra, Győr egyedi, természeti oázisába minden hétvégén színes programokkal.
A vadas szósz hosszú múltra tekint vissza hazánkban. Ahogy a neve is mutatja, eredetileg a vadászok találták ki, azért, hogy a zsákmányaikat különleges módon el tudják készíteni. Az 1800-as években a vadas mártást az arisztokrácia szívesen fogyasztotta, sőt, a városi éttermek étlapján is megtalálható volt.