Klasszis: tizenkilencre húztak lapot, megérte!
Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.
Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.
Ahogy arról korábban Híradónk is beszámolt, áprilisban már egyre többféle primőr zöldség jelenik meg a Győri Vásárcsarnokban. Ezt a Panír séfje, Kovacsics „Koksza” István is kihasználja, és a helyszínen mutatja meg, hogy mit érdemes készíteni a friss alapanyagokból.
Tradíció és modernizáció, ezzel a címmel rendezett szakmai napokat a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a héten. A többi között Petőfi Sándor költészete és a gasztronómia is fókuszba került az intézményben, de egykori diákok is meséltek a nagybetűs életben szerzett tapasztalataikról. Ezen kívül színvonalas szakács, pincér és cukrász verseny is zajlott a Krúdyban.
Messze földön híres halászleve, házi töpörtyűs pogácsája, magyaros ételei, karcos, hideg kisfröccse, no és persze utánozhatatlan hangulata emeli ki a győri éttermek sorából a Matróz Dunaparti Kisvendéglőt, amelynek nem csak jelene, hanem a múltja is rendkívül izgalmas.
A hal nemcsak egészséges, de nagyon finom is, különösen akkor, ha ötletesen készítjük el. Rácpontyról már sokszor hallottunk, na de rácharcsáról? Nekünk elhihetik mennyei fogás, pláne, ha Koksza készíti. Ezúttal nem egyedül, hanem Rosta Roland segítségével.
Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton.
Többek között Mozart-tortájáról és somlói galuskájáról híres a nagy múltú győri Bécsi Kávéház és Cukrászda, amelynek társtulajdonosa, Bint Dóra idén is jó évre számít, és aki szerint nem szabad minden költségnövekedést áthárítani a vendégekre.
Süveges Attila 2011 óta vezeti a Márka önkiszolgáló éttermet Győr belvárosában és a nehezebb időszakokra kihívásként tekint. Nem csak arról kérdeztük, hogyan vészelték át a covid-lezárásokat és milyen megoldást találtak az elszálló rezsiköltségekre, hanem arról is, meddig tarthat az élelmiszerárak rekord-drágulása.
A legnagyobb rezsiválság közepette sem zárt be a híres Cowalter vendéglő, amely kiváló halételeivel és hagyományos magyaros fogásaival évtizedek óta öregbíti a győri vendéglátás jó hírét.
A Panír című műsorunkban néhány hete bemutattuk, hogy milyen egy Michelin-csillagos vacsoraest. Most ezt a vonalat folytatva Koksza séf összeállít egy különleges tányért, amelynek a fő eleme a szarvasgerinc.