A nagy melegben a konyhai higiéniai is fontosabb a szokásosnál
Kovacsics Koksza István rendszeresen szerepel a Győr+ Rádióban is, ezenkívül a Győr+ TV Panír című műsorának is a séfje.
Kovacsics Koksza István rendszeresen szerepel a Győr+ Rádióban is, ezenkívül a Győr+ TV Panír című műsorának is a séfje.
A Panír séfje magyar klasszikus ételek közül készített el egy örök kedvencet.
Csütörtökön indult és egészen vasárnapig tart a Food Truck Show a Radó-sziget árnyas fái alatt. A négynapos street food kavalkádra rekordszámú büfékocsi érkezett az ország minden tájáról.
A június 16-19-ei hétvégén szabadnapot kapnak a háziasszonyok, ugyanis az ország legkiemelkedőbb mozgó konyhái költöznek a Radó-szigetre, hogy a megszokott magas színvonalon berobbantsák a nyarat. A népszerű Food Truck Show keretében BBQ, hamburger, hal, mexikói, thai, görög kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők.
Szerda délután a Városházán fogadta Radnóti Ákos alpolgármester az Országos Gasztronómia verseny legjobbjait. A megmérettetésen, melyet Szolnokon rendeztek meg a Győri SZC Krúdy Gyula Technikum pincér és szakács tanulói taroltak. Két arany, de ezüst és bronzérmet is bezsebeltek a fiatalok.
Idén is folytatódik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválja, az ART Piknik. Az egyedülálló művészi gasztroshow a vizuális kultúrát vegyíti a kulináris élvezetekkel az ország sztárséfjeinek közreműködésével. Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és feledhetetlen ízekkel várja vendégeit Pannonhalmán, a kétnapos ingyenes ingerrobbanást ráadásul a PannonKamra termelői piac is színesíti.
A legjobb ételeket és italokat kínáló vendéglátó járművek érkeznek a belváros szívébe.
Ki ne emlékezne a nagymama lekvárjára, vagy a papa savanyúságára? Gyermekkorunk ízei örökre velünk maradnak. Ezeket az ételeket elkészíteni viszont nem kis feladat, nem csak tudás, alapanyag, hanem idő is kell hozzá. Talán ez az egyik fő oka annak, hogy ma már leginkább a boltok polcairól szerezzük be a szörpöket, tésztákat, fűszereket. Szerencsére azonban egyre többen döntenek úgy, hogy visszatérnek a gyökerekhez, és maguk készítik el az asztalra valót.
A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.
Van az úgy, hogy az ember a körethez választja a főételt. Vagy ne adj’ isten a salátához.