Távol-keleti csirkemell üvegtésztával
A távol-keleti ételek egyre népszerűbbek Magyarországon. Koksza, a Panír séfje megmutatja, hogy bátran belevághatunk egy ilyen fogás elkészítésébe.
A távol-keleti ételek egyre népszerűbbek Magyarországon. Koksza, a Panír séfje megmutatja, hogy bátran belevághatunk egy ilyen fogás elkészítésébe.
Azt mondják, hogy egy zenésznek a legnagyobb díj, a közönség tapsa. Így van ez valahogy a séfekkel is, hiszen annál nagyobb elismerés nem nagyon létezhet, mint ha valaki rendszeresen visszatér egy étterembe azért, mert annyira ízlik nekik az étel. Ha viszont valaki a szakma elismerésére vágyik, annak jelenleg több lehetőség is adódhat hazánkban.
Szántó István, a budapesti Spago étterem vezető séfje is prezentálhat néhány ikonikus magyar fogást vasárnap Los Angelesben, az Oscar-díj átadója utáni bálon.
Kovács Krisztián és Hoffmann Péter Győrbe repítik az igazi olasz pizzák ízélményét. A mesterien kiválasztott alapanyagok és a 72 órás vadkovász érlelésű tészta náluk csupán a kezdet. Az ételek mellé mindig mosoly és jókedv a köret.
Jótékonysági céllal rendezik meg Magyarország első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválját, amelyen a gasztronómiai programok mellett koncertekkel, színházi előadásokkal, kézművesvásárral és lovasbemutatókkal is várják az érdeklődőket március 25-27. között Simonpusztán.
Érdemes néha a rántott húst lecserélni, ebben segít nekünk Koksza, a Panír séfje.
Közeledik a Valentin-nap, amely a 90-es évek óta a magyar szerelmes párokat is lázban tartja minden év február 14-én. Ilyenkor apróságokkal, egy-egy kedves gesztussal lepjük meg a társunkat, kifejezve hogy mennyire szeretjük őt. Az éttermek is kiemelt ajánlatokkal várják ilyenkor a szerelmeseket, de ha úgy döntünk, hogy otthon, édes kettesben töltjük ezt az estét, azt is megkoronázhatjuk különleges ételekkel.
Igazi vásári hangulat, gasztronómiai bemutatók és kulturális programok várták az érdeklődőket.
Nem jellemző a Cifra Műhely Egyesület kollégáira az unatkozás. Amikor nem épp a magyar hagyományok hírét viszik szerte a világban, akkor közvetlen környezetükben tartanak óvodai foglalkozásokat, előadásokat, vagy éppen vásárokat.
Bőven benne vagyunk a farsangi szezonban, ezért épp itt az ideje, hogy fánkot süssünk. A fánkot, hasonlóan a pogácsához és a lepényhez, már a középkorban készítették. Fánk szavunk szász eredetű – fankoch. Erdélyben pánkónak hívják, Baranyában huppancsot, Borsodban kreplit, a Felvidéken siskát készítenek.