Címke: gasztronómia
Hirdetés
Győr+ 2022.04.01.

Távol-keleti csirkemell üvegtésztával

A távol-keleti ételek egyre népszerűbbek Magyarországon. Koksza, a Panír séfje megmutatja, hogy bátran belevághatunk egy ilyen fogás elkészítésébe.

Bajzát Zsuzsi 2022.03.31.

Szakmai elismerések a gasztronómia világában

Azt mondják, hogy egy zenésznek a legnagyobb díj, a közönség tapsa. Így van ez valahogy a séfekkel is, hiszen annál nagyobb elismerés nem nagyon létezhet, mint ha valaki rendszeresen visszatér egy étterembe azért, mert annyira ízlik nekik az étel. Ha viszont valaki a szakma elismerésére vágyik, annak jelenleg több lehetőség is adódhat hazánkban.

Győr+ 2022.03.25.

Az igazi pizza a KOHO-ban készül

Kovács Krisztián és Hoffmann Péter Győrbe repítik az igazi olasz pizzák ízélményét. A mesterien kiválasztott alapanyagok és a 72 órás vadkovász érlelésű tészta náluk csupán a kezdet. Az ételek mellé mindig mosoly és jókedv a köret.

MTI 2022.03.20.

Érkezik az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál

Jótékonysági céllal rendezik meg Magyarország első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválját, amelyen a gasztronómiai programok mellett koncertekkel, színházi előadásokkal, kézművesvásárral és lovasbemutatókkal is várják az érdeklődőket március 25-27. között Simonpusztán.

Győr+ Rádió 2022.02.11.

Szerelmes csábítás a konyhából

Közeledik a Valentin-nap, amely a 90-es évek óta a magyar szerelmes párokat is lázban tartja minden év február 14-én. Ilyenkor apróságokkal, egy-egy kedves gesztussal lepjük meg a társunkat, kifejezve hogy mennyire szeretjük őt. Az éttermek is kiemelt ajánlatokkal várják ilyenkor a szerelmeseket, de ha úgy döntünk, hogy otthon, édes kettesben töltjük ezt az estét, azt is megkoronázhatjuk különleges ételekkel.

Győr+ Rádió 2022.02.01.

Ez lesz ám a vásár a javából!

Nem jellemző a Cifra Műhely Egyesület kollégáira az unatkozás. Amikor nem épp a magyar hagyományok hírét viszik szerte a világban, akkor közvetlen környezetükben tartanak óvodai foglalkozásokat, előadásokat, vagy éppen vásárokat.

Győr+ 2022.01.30.

Panír: Így készül a farsangi fánk

Bőven benne vagyunk a farsangi szezonban, ezért épp itt az ideje, hogy fánkot süssünk. A fánkot, hasonlóan a pogácsához és a lepényhez, már a középkorban készítették. Fánk szavunk szász eredetű – fankoch. Erdélyben pánkónak hívják, Baranyában huppancsot, Borsodban kreplit, a Felvidéken siskát készítenek.

Hirdetés