Címke: gasztronómia
Hirdetés
Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.02.

A kijevi jérce új élete

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kijevi jércemellet készített, természetesen modern köntösben – pankó morzsával, selymes burgonyapürével és egy csipetnyi magyar leleménnyel. Ropogós aranykéreg, lágy, vajjal telt belső és egy falatnyi savas meglepetés: az ecetes szilva.

Győr+ 2025.10.30.

Kijevi jérce az Ízfaktorban

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik jól ismert fogása, amely most újragondolt formában térhet vissza a magyar asztalokra.

Havassy Anna Katalin 2025.10.13.

Csúcson a gasztroturizmus – ezeket az éttermek érdemes kipróbálni

Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot, derült ki a Michelin Guide francia étteremkalauz múlt heti bejelentésekor, amelyre Budapesten került sor. A gasztroturizmus terjedéséről, a legfontosabb jellemzőiről Labossa Lajossal, a Hunguest Zrt. kommunikációs és marketingigazgatójával beszélgettünk, aki számos érdekességet árult el a legendás Michelin-ajánlásról és -csillagokról is.

Szigeti Sándor 2025.10.12.

Újra megnyitott a győri művészek legendás törzshelye

Szulák Andrea, Kern András, Csonka Pici és Markó Iván is vendége volt, Bujtor István pedig filmet forgatott itt. A Teátrumban házassággal végződő romantikus szerelmek is többször szövődtek.

Szerző és fotó: J.Kovács Andrea 2025.10.02.

Muffin folyékony szőlővel

Az ősz egyik legédesebb kincse a must, vagyis a frissen préselt szőlőlé, a bor alapanyaga. Ne keverjük össze az erjedésben lévő, enyhén szénsavas és tejszerűen zavaros murcival!

Hirdetés