Először lesznek Győrben halnapok
Október 9-10-én rendezik az I. Győri Halnapokat a Radó-szigeten. A gasztronómia szerelmesei különleges és hagyományos halételeket kóstolhatnak meg a Rába-part szomszédságában.
Október 9-10-én rendezik az I. Győri Halnapokat a Radó-szigeten. A gasztronómia szerelmesei különleges és hagyományos halételeket kóstolhatnak meg a Rába-part szomszédságában.
Fontos, hogy ne csak a munkanapokon legyen meg az összetartás a kollégák között, hanem a szabadidőt is képesek legyenek együtt eltölteni, hiszen a jó légkör éppen olyan fontos, mint a megfelelő szakmai tudás. A Pannon Víz Zrt. kollégái számára október 2-án egy családias hangulatú főzőversenyt szervezett.
A tavaszi kényszerű kihagyás után október 1-jén megkezdődik az őszi Országos Étterem Hét. Mivel ez sorrendben a huszadik, jubileumi rendezvény, ezúttal hosszabb ideig, tíz napig tart.
Izgalmas és sokszínű programokkal várják szombaton Győrzámolyon a helyieket és természetesen a vendégeket is, hiszen amellett hogy megtartják az I. Győrzámolyi Parasztolimpiát, a „Sángli Gyöpi Bogrács Piknikre” is sor kerül. Ünneplés zajlik tehát javából, ami nem csoda, hiszen a település éppen 750 éves.
Szeptember 11-12-én rendezik meg a hazai gasztronómia legszínesebb fesztiválját, az ART Pikniket. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével – idén új helyszínen.
Egészséges és finom a vadhús, ezért érdemes többször szerepeltetni étrendünkben. Erre hívja fel figyelmünket az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum a Pákozdon szombaton nyíló Vadgasztronómiai Fesztiválon.
„Kevés bor, sok szóda. Ebben a nagy melegben így igyuk a fröccsöt, hogy oltsuk a szomjunkat”– ajánlotta dr. Dézsi Csaba András polgármester a XVI. Győri Fröccsnapok péntek esti megnyitóján a Dunakapu téren.
A hagyományos XVI. Győri Rotary Fröccsnapokat július 16–18. között rendezik meg, koncertekkel, kiállításokkal, gyermekprogramokkal a Dunakapu téren.
A nyár a grillpartyk és kerti sütögetések szezonja. Kovacsics Koksza István, a Révész étterem séfje olyan fortélyokat árul el, aminek köszönhetően tökéletes ízélményekkel gazdag kerti összejövetelt tarthatunk.
Győr a találkozások városaként is ismert, így nem is lehetne jobb helye idén a legízletesebb sajtok és a legfinomabb borok románcának. Július 17-én, szombaton ugyanis a város először ad otthont a Konferencia Hotelben, a XVII. Újbor és Sajt Fesztiválnak.