Címke: gasztronómia
Hirdetés
MTI 2020.07.04.

Halünnep lehet július második szombatja

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott - közölte Hajdú Miklós, a város alpolgármestere.

Nagy Eszter 2020.06.28.

Ínyenc előételek egy tányéron

Különleges alkalmakra is tálalható Nagy Eszter creative chef ajánlata. Két ínyenc előétel egy tányéron, könnyen készíthető finomságok, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak.

Szarka Zsófi 2020.06.27.

Citromsárga leves

Igazi üde, nyári leves, amibe minden „nyári friss” belefér. Én a sárga és zöld színű zöldségeket, fűszereket válogattam most ki, hogy a végén a friss, piros koktélparadicsom viríthasson ki a közepéről.

Szarka Zsófi 2020.06.12.

Sütőben sült: Chili con carne

Nem csupán babból lehet elkészíteni, hiszen a lényeg „csili és hús”. Amennyiben a babot kevésbé szeretjük, elkészíthetjük csicseriborsóból is, mert egészséges és finom.

Szarka Zsófi 2020.06.05.

Duplacsokis pite

A csokoládéimádók nagy kedvence, hiszen két csokoládékrém találkozik itt egyszerre, egy tömény és egy habkönnyű, ami együtt maga a csoda.

Szarka Zsófi 2020.06.03.

Tavaszi krumplileves

A kert zöldjei mindig is hasznosak voltak, csak éppen tudnunk kellett róluk, hogy melyik való a fazékba és melyik inkább a tyúkudvarba. Megjegyzésként: a kettő néha keresztezte egymást.

Nagy Eszter 2020.05.31.

A tavasz ízei: bodza és eper

Virágzik a bodza és elkezdődött az eperszezon is. Nagy Eszter creative chef egyik kedvencét, a bodzát ajánlja e heti kínálatában, ami nemcsak szörpnek kiváló, hanem egy könnyű, és pillanatok alatt elkészíthető tavaszi-nyári fogás egyik hozzávalója is lehet.

Szarka Zsófi 2020.05.30.

Őszibarackkrémes-mandulás guba

Gyereknapi finomság a javából. Édes kalácsból, pirított mandulával, illatos barackból és sok vaníliával készül ez a guba. Rendhagyó, mégis ismerős ízek lapulnak benne.

Szabó Csilla 2020.05.19.

Szeretetfőzés

Különös május ez. Úgy érzem, a legtökéletesebb formába, gömbbe zárnak az érzelmeim. Anyák napja elmúlt, közeleg a gyermeknap. Gyermek vagyok én is, unoka, meny és anya, aki finoman szólva soha nem szeretett sütni-főzni. Ám hosszú hetek óta „maradj otthonkában”, mint jó feleség készítem az ételeket.

Szarka Zsófi 2020.05.15.

Ropogós sajtos spárga

A bundában sajt van, belül friss spárga, amit krémes kéksajtos szószba mártogatunk. Szerintem az egyik legjobb dolog, ami történhet ezzel a kis zöld növénnyel.

Hirdetés