Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szarka Zsófi 2020.07.08.

Túrótorta meggyszósszal, sütés nélkül

Könnyed, nyári sütemény, aminek minden része egyszerű, de mégis tökéletes. A zselatin használatának elronthatatlan módszere pedig a receptben van.

MTI 2020.07.07.

Megvan az év fagylaltja!

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

Sándor Szigeti 2020.07.05.

Virágzik a Kisfaludy utca

A járvány hosszú hónapjai után május végén újra elkezdett lélegezni a belváros. Ahogy nyithattak a teraszok, a győriek kirepültek otthonaikból, hogy újra közösségben kávézhassanak, borozhassanak és élvezhessék a szabad levegőt.

MTI 2020.07.04.

Halünnep lehet július második szombatja

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott - közölte Hajdú Miklós, a város alpolgármestere.

Nagy Eszter 2020.06.28.

Ínyenc előételek egy tányéron

Különleges alkalmakra is tálalható Nagy Eszter creative chef ajánlata. Két ínyenc előétel egy tányéron, könnyen készíthető finomságok, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak.

Szarka Zsófi 2020.06.27.

Citromsárga leves

Igazi üde, nyári leves, amibe minden „nyári friss” belefér. Én a sárga és zöld színű zöldségeket, fűszereket válogattam most ki, hogy a végén a friss, piros koktélparadicsom viríthasson ki a közepéről.

Szarka Zsófi 2020.06.12.

Sütőben sült: Chili con carne

Nem csupán babból lehet elkészíteni, hiszen a lényeg „csili és hús”. Amennyiben a babot kevésbé szeretjük, elkészíthetjük csicseriborsóból is, mert egészséges és finom.

Szarka Zsófi 2020.06.05.

Duplacsokis pite

A csokoládéimádók nagy kedvence, hiszen két csokoládékrém találkozik itt egyszerre, egy tömény és egy habkönnyű, ami együtt maga a csoda.

Szarka Zsófi 2020.06.03.

Tavaszi krumplileves

A kert zöldjei mindig is hasznosak voltak, csak éppen tudnunk kellett róluk, hogy melyik való a fazékba és melyik inkább a tyúkudvarba. Megjegyzésként: a kettő néha keresztezte egymást.

Nagy Eszter 2020.05.31.

A tavasz ízei: bodza és eper

Virágzik a bodza és elkezdődött az eperszezon is. Nagy Eszter creative chef egyik kedvencét, a bodzát ajánlja e heti kínálatában, ami nemcsak szörpnek kiváló, hanem egy könnyű, és pillanatok alatt elkészíthető tavaszi-nyári fogás egyik hozzávalója is lehet.

Hirdetés