Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szarka Zsófi 2019.12.30.

Vendégváró: Sós képviselőfánkok

Az a jó ebben a receptben, hogy előre elkészíthető, csak tölteni kell tálalás előtt. Az egyszerű kis fánkok díszesen sósak és édesek is lehetnek.

Szarka Zsófi 2019.12.24.

Citromos sült pisztráng

Gyönyörű halétel az egészben sütött pisztráng. Egyszerű és különleges receptet hoztam, hogy a karácsonyi asztalon akár főételként, akár előételként díszeleghessen.

Szarka Zsófi 2019.12.23.

Kókuszkocka mandulapiskótából

Liszt-és cukormentes finomság ez újra, a kedvenc és egyszerű klasszikusainkból. Nagyon szaftos, nagyon ízes és talán egy kicsit finomabb az eredetinél.

Kisté 2019.12.22.

Desszertbort az ünnepi asztalra!

Édesek, illatosak, zamatosak. Ráadásul az alkoholfokuk is magas. Nem véletlen hát, hogy a desszert- és likőrborok Európa-szerte nagyon népszerűek. Az ünnepi asztalra is tökéletes választás lehet egy palack, de figyelem, az édes nedű könnyen az ember fejébe száll! Ezért csak óvatosan – nehogy karácsony másnapja minden értelemben másnap legyen!

Szarka Zsófi 2019.12.21.

Töltött csirkerolád

Egyik kedvenc fogásunk az ünnepek alatt a göngyölt csirke. Szépen tálalva, egy-két egyszerű trükkel és a mennyei krumplipürével fenséges lakoma lesz idén is!

Szarka Zsófi 2019.12.19.

Juhtúrós-sajtosrúd

A következő klasszikus sós süteményünk, ami pogácsának is tökéletes. Zablisztből, tönkölyből készül, mégis leveles, ropogós és isteni. A leírásban elárulom a praktikát, hogy mitől lesz így is tökéletes.

Szarka Zsófi 2019.12.18.

Klasszikus sütemények egészséges hete

A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.

Szarka Zsófi 2019.12.14.

Vitaminleves

Húsmentes finomság, ami gazdag színben, illatban, zöldségekben és még egy klasszikus burgonyagombóccal is megkoronáztam a leves tartalmát.

Nagy Eszter 2019.12.09.

Burgonyavariációk húsokra

Nagy Eszter e heti ajánlatában a két főétel különlegességét a hozzájuk készített saláta és főzelék adja, amelyet burgonyából készített. A creative chef kedvence a rántott hús, amelyet a „leghálásabb” húsrészből, szűzpecsenyéből készített. A marhanyak pedig a konfitálás után finom puha és omlós lesz.

Szarka Zsófi 2019.12.07.

Erdélyi bableves

Mindenkinél más a klasszikus bableves, de izgalmas kirándulás kipróbálni más vidékek hagyományos receptjeit, hátha újabb ízeket fedezünk fel.

Hirdetés