Vendégváró: Sós képviselőfánkok
Az a jó ebben a receptben, hogy előre elkészíthető, csak tölteni kell tálalás előtt. Az egyszerű kis fánkok díszesen sósak és édesek is lehetnek.
Az a jó ebben a receptben, hogy előre elkészíthető, csak tölteni kell tálalás előtt. Az egyszerű kis fánkok díszesen sósak és édesek is lehetnek.
Gyönyörű halétel az egészben sütött pisztráng. Egyszerű és különleges receptet hoztam, hogy a karácsonyi asztalon akár főételként, akár előételként díszeleghessen.
Liszt-és cukormentes finomság ez újra, a kedvenc és egyszerű klasszikusainkból. Nagyon szaftos, nagyon ízes és talán egy kicsit finomabb az eredetinél.
Édesek, illatosak, zamatosak. Ráadásul az alkoholfokuk is magas. Nem véletlen hát, hogy a desszert- és likőrborok Európa-szerte nagyon népszerűek. Az ünnepi asztalra is tökéletes választás lehet egy palack, de figyelem, az édes nedű könnyen az ember fejébe száll! Ezért csak óvatosan – nehogy karácsony másnapja minden értelemben másnap legyen!
Egyik kedvenc fogásunk az ünnepek alatt a göngyölt csirke. Szépen tálalva, egy-két egyszerű trükkel és a mennyei krumplipürével fenséges lakoma lesz idén is!
A következő klasszikus sós süteményünk, ami pogácsának is tökéletes. Zablisztből, tönkölyből készül, mégis leveles, ropogós és isteni. A leírásban elárulom a praktikát, hogy mitől lesz így is tökéletes.
A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.
Húsmentes finomság, ami gazdag színben, illatban, zöldségekben és még egy klasszikus burgonyagombóccal is megkoronáztam a leves tartalmát.
Nagy Eszter e heti ajánlatában a két főétel különlegességét a hozzájuk készített saláta és főzelék adja, amelyet burgonyából készített. A creative chef kedvence a rántott hús, amelyet a „leghálásabb” húsrészből, szűzpecsenyéből készített. A marhanyak pedig a konfitálás után finom puha és omlós lesz.
Mindenkinél más a klasszikus bableves, de izgalmas kirándulás kipróbálni más vidékek hagyományos receptjeit, hátha újabb ízeket fedezünk fel.