Őszibarackkrémes-mandulás guba
Gyereknapi finomság a javából. Édes kalácsból, pirított mandulával, illatos barackból és sok vaníliával készül ez a guba. Rendhagyó, mégis ismerős ízek lapulnak benne.
Gyereknapi finomság a javából. Édes kalácsból, pirított mandulával, illatos barackból és sok vaníliával készül ez a guba. Rendhagyó, mégis ismerős ízek lapulnak benne.
Különös május ez. Úgy érzem, a legtökéletesebb formába, gömbbe zárnak az érzelmeim. Anyák napja elmúlt, közeleg a gyermeknap. Gyermek vagyok én is, unoka, meny és anya, aki finoman szólva soha nem szeretett sütni-főzni. Ám hosszú hetek óta „maradj otthonkában”, mint jó feleség készítem az ételeket.
A bundában sajt van, belül friss spárga, amit krémes kéksajtos szószba mártogatunk. Szerintem az egyik legjobb dolog, ami történhet ezzel a kis zöld növénnyel.
Itt minden saját készítésű, egyszerű és gyors. A legjobb viszont az a házi burgerben, hogy annyi sajtszósz, hús és hagyma kerül bele, amennyit csak mi szeretnénk.
Szinte nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon az olasz tészták valamelyike. „Ahány hely, annyi szokás”, a legtöbb „magyar” carbonara tejszínesen készül, pedig az olasz eredetileg egyáltalán nem tartalmazza ezt a tejterméket. Nagy Eszter creative cheffel elkészíthetjük az igazi olasz spagetti carbonarát és szupergyors főzeléket is kipróbálhatunk e heti ajánlatából.
Ez a finomság most nem sós étel, hanem a lehető legcukrosabb. Nagyon ritkán készítjük, de felnőtteknek és gyerekeknek nagy ünnepnapot jelent, ha kisül a töltött kalács.
Hova tűntek a színes, festett tojások? Például a szép, krémes, zöld sóskakrémbe, amit még izgalmasabbá lehet tenni egy kis kreativitással.
Mi lesz a sok csokitojással, húsvéti nyuszival? Azt javaslom, hogy gyors és egészséges süteményeket díszítsünk vele, így biztosan elfogy minden csokoládé és közben vitamin is jut a szervezetünkbe.
Felvidék húsvéti szokásainak egyik fontos eleme a terített asztal rakott szendvicse. Parfümfelhőben, sok locsoló után mindenki ezt várja a legjobban. Egyszerű, klasszikus és a miénk.
Az igazi csoda! Kenyereket, túrós batyut, pizzatésztát készítek általában a kovászból, de a kovászos fonott kalács valami egészen más. Az illat és ez az állag újraírta a pékáru fogalmát.