Címke: gasztronómia
Hirdetés
Győr+ 2019.11.29.

Illatos kecskesajtok gazdag kínálata

Mi szemnek, szájnak ingere – nehéz ellenállni Gintli Gábor őstermelő sajtjainak, amelyek a földszinten, a 27-es standon két üveg, speciális sajttároló hűtőben fogadják a látogatót. A sajtkészítő mester az arra járókat rögtön meg is kínálja, az ingyenes kóstoló után pedig nehéz ellenállni a vásárlásnak.

MTI 2019.11.27.

Elhunyt a sztárséf

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát - adta hírül szerdán a BBC News.

Szarka Zsófi 2019.11.27.

Sós túrótorta

Az ünnepi alkalmak kedvenc velejárója a torta. Kevesen tudjuk, hogy több mint 2000 éves a története, és abban bizony kenyér alap és túró volt, ahogy ebben a receptben sok más finomsággal együtt.

Győr+ 2019.11.21.

Terítéken a tüzes chili

Csütörtökön a Győr Plusz Reggeli vendége volt Buzás Tiborné Kata, többszörös díjnyertes chiliszósz készítő.

Földvári Gabriella 2019.11.14.

Elismerés a dobostortának

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is.

Szarka Zsófi 2019.11.13.

Diós-meggyes szelet

Egyszerű édesség, egyszerű alapanyagokból, ami már a téli hangulatot idézi. Liszt- és laktózmentesen is elkészíthető.

Szarka Zsófi 2019.11.10.

Török tejberizs mandarin kompóttal

Valójában bármilyen tejberizs mennyei, csak száraz ne legyen. A török éttermekben kapható édesség kifejezetten krémes, ezért ezt a receptet kerestem meg.

Nagy Eszter 2019.11.09.

Olasz–magyar desszertbarátság

A panna cotta Piemontból származik, de egész Olaszországban elterjedt, jelentése főzött tejszín. Tejet, tejszínt és cukrot főznek össze hozzá, majd elkeverik zselatinnal és jól kihűtik.

Szarka Zsófi 2019.11.09.

Vasárnapi reform

Laktató, rántott, praktikus és bármilyen körettel isteni. Színhús rántva, ízesítve, amit előző este is elkészíthetünk.

Szarka Zsófi 2019.11.07.

A tészta és a bab

Korlátozott számban használjuk spontánul a babot, inkább csak a jól bevált fogásoknál jut eszünkbe. Kár, pedig sok finom percet okoz az egyszerűbb ételekben is.

Hirdetés