Indul az országos Étterem Hét
A mai napon indul és október 19-ig tart az őszi Országos Étterem Hét rendezvény, amelynek keretében országszerte több mit kétszáz vendéglő kínál többfogásos menüsorokat fix árakon.
A mai napon indul és október 19-ig tart az őszi Országos Étterem Hét rendezvény, amelynek keretében országszerte több mit kétszáz vendéglő kínál többfogásos menüsorokat fix árakon.
Hatt Róbert séf az Ízfaktor konyhájában ezúttal lasagnét készített. Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.
Nem visszük túlzásba a fogyasztását, pedig számos jótékony hatása mellett az íze is kitűnő. Az őszi piacon még válogathatunk a késői érésű szilvákban. Ha van hely a kamra polcán, érdemes néhány üveg befőttel gazdagítani az éléskamrát.
A hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg a Győri Halnapokat, amely rövid idő alatt nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek és a turisták kedvencévé vált. A Dunakapu tér három napon át telik meg a halételek illatával, a fesztiválhangulat vidámságával és a koncertek dallamaival. Az ősz legnagyobb gasztro-kulturális eseménye idén is bizonyította, hogy Győr nem véletlenül viseli a folyók, a horgászok és a halételek városa címet.
A hétvégén visszatér a nyár, remek időben élvezhetjük a sokszínű programokat, amelyekből a jövő héten sem lesz hiány. Érdemes böngészni a kínálatot, mert tényleg mindenki megtalálhatja köztük a neki leginkább szimpatikust!
Csütörtök reggel a Győr+ Rádióban a közösségi eseményekből nem volt hiány. Korán reggel már két aktuális program, az Európai Mobilitási Hét és az V. Győri Halnapok is szóba került.
Kóstolóval egybekötött ismeretterjesztő előadás.
A Nyitott Porta Napok keretében 2025. augusztus 23. és október 5. között mintegy 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit és kalauzolja el az érdeklődőket a vidéki élet szépségeibe, az állattartás, a növénytermesztés és a gasztronómia világába.
Sokan várták azt a jó hírt, amelyet a Marcal Étterem szeptember 15-én reggel tett közzé a hivatalos közösségi oldalán: keddtől ismét várják a vendégeket!
Váratlan hírre ébredtek a Marcal Étterem vendégei szeptember 10-én, szerda reggel: a vendéglő rövid üzenetben közölte, bizonytalan időre bezárnak.