Címke: gasztronómia
Hirdetés
MTI 2025.10.02.

Indul az országos Étterem Hét

A mai napon indul és október 19-ig tart az őszi Országos Étterem Hét rendezvény, amelynek keretében országszerte több mit kétszáz vendéglő kínál többfogásos menüsorokat fix árakon.

Kárpát Zsolt 2025.09.28.

Lasagne bolonese – a rétegek harmóniája

Hatt Róbert séf az Ízfaktor konyhájában ezúttal lasagnét készített. Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.

Szerző és fotó: J. Kovács Andrea 2025.09.25.

Ősz a konyhában – Édes szilvabefőtt

Nem visszük túlzásba a fogyasztását, pedig számos jótékony hatása mellett az íze is kitűnő. Az őszi piacon még válogathatunk a késői érésű szilvákban. Ha van hely a kamra polcán, érdemes néhány üveg befőttel gazdagítani az éléskamrát.

Pulai Sarolta 2025.09.21.

A halételeké a főszerep a Dunakapu téren

A hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg a Győri Halnapokat, amely rövid idő alatt nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek és a turisták kedvencévé vált. A Dunakapu tér három napon át telik meg a halételek illatával, a fesztiválhangulat vidámságával és a koncertek dallamaival. Az ősz legnagyobb gasztro-kulturális eseménye idén is bizonyította, hogy Győr nem véletlenül viseli a folyók, a horgászok és a halételek városa címet.

Győr+ 2025.09.16.

Tárt kapukkal várnak a helyi termelők a Nyitott Porta Napokon

A Nyitott Porta Napok keretében 2025. augusztus 23. és október 5. között mintegy 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit és kalauzolja el az érdeklődőket a vidéki élet szépségeibe, az állattartás, a növénytermesztés és a gasztronómia világába.

Hirdetés