Gasztro-mennyország a Radón
A Radó-sziget árnyat adó fái alatt rendezkedett be az I. Sör- és Barbecue Gasztroparádé, amely ínycsiklandó barbecue-s ételekkel, hideg sörrel és zenei programokkal vasárnap is várja a kulináris élvezetek kedvelőit.
A Radó-sziget árnyat adó fái alatt rendezkedett be az I. Sör- és Barbecue Gasztroparádé, amely ínycsiklandó barbecue-s ételekkel, hideg sörrel és zenei programokkal vasárnap is várja a kulináris élvezetek kedvelőit.
Programokban gazdag hétvége elé nézünk, pénteken este Győrben adnak ingyenes koncertet a Neoton Família sztárjai, és szombaton rendezik meg az adyvárosi Tópartyt ikonikus sztárfellépőkkel. A gasztronómia szerelmesei pedig a Radó-szigeten BBQ ételeket és kézműves söröket kóstolhatnak három napon át.
Új rendezvény kerül július végén a fesztiváltérképre, ez pedig nem más, mint az I. Sör és BBQ Gasztroparádé. A főszervező, Tömböly Tamás és Dudits Gergely, a Révész Étterem tulajdonosa volt a Mélyvíz vendége.
Itt a nyár, a hőség, a fesztiválok és sportesemények sokasága. Mi is hűthetné le jobban az embert ilyenkor, mint egy hideg, finom sör? Statisztikák szerint nyáron a sörfogyasztás jelentősen megemelkedik, sokkal többen érdeklődnek a dobozos vagy üveges bolti sörön felül a kifinomultabb, ízekben gazdagabb, különlegesebb sörfajták iránt.
Azt mondják, az eszkimóknak több száz szavuk és kifejezésük létezik a jégre, a hóra. Némiképpen hasonlóan vagyunk mi magyarok a bor és szóda különleges elegyével, amelynek számtalan változatát ismerjük.
Új rendezvény kerül július végén a fesztiváltérképre: jön az I. Sör- és Barbecue Gasztroparádé. A főszervező, Tömböly Tamás és Dudits Gergely, a Révész étterem tulajdonosa volt a Nyakkendő nélkül vendége.
Újszülöttnek minden vicc új, tartja a mondás. A megszokott dinnyés standnál álltam, beszélgettem a termelőkkel, amikor egy úr érkezett beszerezni a friss gyümölcsöt és közölte: ő dinnyehéjat fog savanyítani. Az újságíró ezt nem, hogy kipróbálja, de meg is írja…
A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek, a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is. Erre biztat mindenkit Kovacsics „Koksza” István, a Panír konyhafőnöke, aki most szürkeharcsa-steaket készít jóasszony módra. Az ízletes fogás magyaros jellegű, amit friss idényjellegű zöldségekkel, illetve friss fűszerekkel dobhatunk fel.
A klasszikus halételek a halászlé, a sült hekk, vagy a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új recepteket is. Erre bíztat minket Koksza a Panír konyhafőnöke, aki most szürke harcsafilét készít jóasszony módra.
A Magyarországon régóta népszerű, klasszikus halételek a halászlé, a sült hekk, vagy éppen a rántott ponty mellett érdemes kipróbálni új halas recepteket is.