Címke: gasztronómia
Hirdetés
Kisté 2019.12.22.

Desszertbort az ünnepi asztalra!

Édesek, illatosak, zamatosak. Ráadásul az alkoholfokuk is magas. Nem véletlen hát, hogy a desszert- és likőrborok Európa-szerte nagyon népszerűek. Az ünnepi asztalra is tökéletes választás lehet egy palack, de figyelem, az édes nedű könnyen az ember fejébe száll! Ezért csak óvatosan – nehogy karácsony másnapja minden értelemben másnap legyen!

Szarka Zsófi 2019.12.21.

Töltött csirkerolád

Egyik kedvenc fogásunk az ünnepek alatt a göngyölt csirke. Szépen tálalva, egy-két egyszerű trükkel és a mennyei krumplipürével fenséges lakoma lesz idén is!

Szarka Zsófi 2019.12.19.

Juhtúrós-sajtosrúd

A következő klasszikus sós süteményünk, ami pogácsának is tökéletes. Zablisztből, tönkölyből készül, mégis leveles, ropogós és isteni. A leírásban elárulom a praktikát, hogy mitől lesz így is tökéletes.

Szarka Zsófi 2019.12.18.

Klasszikus sütemények egészséges hete

A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.

Szarka Zsófi 2019.12.14.

Vitaminleves

Húsmentes finomság, ami gazdag színben, illatban, zöldségekben és még egy klasszikus burgonyagombóccal is megkoronáztam a leves tartalmát.

Nagy Eszter 2019.12.09.

Burgonyavariációk húsokra

Nagy Eszter e heti ajánlatában a két főétel különlegességét a hozzájuk készített saláta és főzelék adja, amelyet burgonyából készített. A creative chef kedvence a rántott hús, amelyet a „leghálásabb” húsrészből, szűzpecsenyéből készített. A marhanyak pedig a konfitálás után finom puha és omlós lesz.

Szarka Zsófi 2019.12.07.

Erdélyi bableves

Mindenkinél más a klasszikus bableves, de izgalmas kirándulás kipróbálni más vidékek hagyományos receptjeit, hátha újabb ízeket fedezünk fel.

Győr+ 2019.11.29.

Illatos kecskesajtok gazdag kínálata

Mi szemnek, szájnak ingere – nehéz ellenállni Gintli Gábor őstermelő sajtjainak, amelyek a földszinten, a 27-es standon két üveg, speciális sajttároló hűtőben fogadják a látogatót. A sajtkészítő mester az arra járókat rögtön meg is kínálja, az ingyenes kóstoló után pedig nehéz ellenállni a vásárlásnak.

MTI 2019.11.27.

Elhunyt a sztárséf

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát - adta hírül szerdán a BBC News.

Szarka Zsófi 2019.11.27.

Sós túrótorta

Az ünnepi alkalmak kedvenc velejárója a torta. Kevesen tudjuk, hogy több mint 2000 éves a története, és abban bizony kenyér alap és túró volt, ahogy ebben a receptben sok más finomsággal együtt.

Hirdetés