Klasszikus sütemények egészséges hete
A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.
A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.
Húsmentes finomság, ami gazdag színben, illatban, zöldségekben és még egy klasszikus burgonyagombóccal is megkoronáztam a leves tartalmát.
Nagy Eszter e heti ajánlatában a két főétel különlegességét a hozzájuk készített saláta és főzelék adja, amelyet burgonyából készített. A creative chef kedvence a rántott hús, amelyet a „leghálásabb” húsrészből, szűzpecsenyéből készített. A marhanyak pedig a konfitálás után finom puha és omlós lesz.
Mindenkinél más a klasszikus bableves, de izgalmas kirándulás kipróbálni más vidékek hagyományos receptjeit, hátha újabb ízeket fedezünk fel.
Mi szemnek, szájnak ingere – nehéz ellenállni Gintli Gábor őstermelő sajtjainak, amelyek a földszinten, a 27-es standon két üveg, speciális sajttároló hűtőben fogadják a látogatót. A sajtkészítő mester az arra járókat rögtön meg is kínálja, az ingyenes kóstoló után pedig nehéz ellenállni a vásárlásnak.
Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát - adta hírül szerdán a BBC News.
Az ünnepi alkalmak kedvenc velejárója a torta. Kevesen tudjuk, hogy több mint 2000 éves a története, és abban bizony kenyér alap és túró volt, ahogy ebben a receptben sok más finomsággal együtt.
Csütörtökön a Győr Plusz Reggeli vendége volt Buzás Tiborné Kata, többszörös díjnyertes chiliszósz készítő.
Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is.
Egyszerű édesség, egyszerű alapanyagokból, ami már a téli hangulatot idézi. Liszt- és laktózmentesen is elkészíthető.