Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szarka Zsófi 2019.11.10.

Török tejberizs mandarin kompóttal

Valójában bármilyen tejberizs mennyei, csak száraz ne legyen. A török éttermekben kapható édesség kifejezetten krémes, ezért ezt a receptet kerestem meg.

Nagy Eszter 2019.11.09.

Olasz–magyar desszertbarátság

A panna cotta Piemontból származik, de egész Olaszországban elterjedt, jelentése főzött tejszín. Tejet, tejszínt és cukrot főznek össze hozzá, majd elkeverik zselatinnal és jól kihűtik.

Szarka Zsófi 2019.11.09.

Vasárnapi reform

Laktató, rántott, praktikus és bármilyen körettel isteni. Színhús rántva, ízesítve, amit előző este is elkészíthetünk.

Szarka Zsófi 2019.11.07.

A tészta és a bab

Korlátozott számban használjuk spontánul a babot, inkább csak a jól bevált fogásoknál jut eszünkbe. Kár, pedig sok finom percet okoz az egyszerűbb ételekben is.

mti 2019.11.05.

Hungarikum lett a dobostorta

Bekerült a Hungarikumok Gyűjetményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - tájékoztatta az Agrárminisztérium kedden az MTI-t.

Győr+ 2019.11.02.

Három magyar a legek között

A CNN szakújságírója, Jen Rose Smith összegyűjtötte a világ 50 legfinomabb desszertjét. A desszertekkel és a gasztroturizmussal foglalkozó újságíró listájára három magyar sütemény is felkerült.

Szarka Zsófi 2019.10.16.

Lecsóinterjúk 2. rész

„Mindenki másképp csinálja!”- talán ez jellemzi legjobban az ételek szépségét! Változatosak és sokfélék, ezért is érkezett meg a „lecsóinterjúk” újabb fejezete, amelyben szintén két különböző érdeklődési körű és két teljesen más földrészről való interjúalany válaszai olvashatók.

Szarka Zsófi 2019.10.14.

Lecsóinterjúk 1. rész

Különböző emberek, különböző szakmákból, más-más véleménnyel a lecsóról. Ki az, aki tudja, milyen a jó lecsó, és mikor szeretjük enni leginkább?

Szarka Zsófi 2019.10.04.

Szüreti komák

Nagy gazdaságokban a szüret csupán munkát jelentett, a családi pincészeteknél viszont az egyik legnagyobb őszi ünnepet és mulatságot, sok jó baráttal és finomsággal.

Szarka Zsófi 2019.10.03.

Csípős-paradicsomos fusilli

Eredeti nevén arrabbiata, amit otthon, bármikor elkészíthetünk rengeteg szósszal, még több sajttal, négy hozzávalóból. Ezzel a recepttel lassan záródik az „igazi paradicsomos” receptjeim tára, de jövőre folytatom.

Hirdetés