Címke: gasztronómia
Hirdetés
MTI 2025.08.30.

SVÉT Tatán: Ízek tiszta forrásból

A minőségi ételek és alapanyagok mellett előadásokkal és workshopokkal is várja az érdeklődőket szeptember 13-án és 14-én Tatán, az Esterházy-kastély parkjában a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) rendezvénye.

J. Kovács Andrea 2025.08.21.

Nyár a konyhában – Paradicsomi ízek

Piros, édes, zamatos és fontos konyhai alapanyag. Természetesen a paradicsomról, a nyár egyik legsokoldalúbban felhasználható ajándékáról van szó.

Kárpát Zsolt - Hatt Róbert 2025.08.09.

Pulled pork burger házi buciban – füstös nyári ízbomba

Füstös ízek, omlós húsok, nyári hangulat. Ezúttal egy igazi amerikai klasszikus kerül a grillrácsra: Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellnes Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában szaftos pulled porkot, azaz tépett sertéshúst készít – lassan sült, füstös, omlós finomságot, amit lehetetlen nem szeretni!

Földvári Gabriella 2025.08.01.

Sörözzünk a sörnapon!

Augusztus első péntekén világszerte megemlékeznek a sörről, ugyanis ez a nemzetközi sörnap. A sör nem csupán ital, hanem kultúra, közösség és hagyomány. Ez a nap remek alkalom arra, hogy ne csak koccintsunk, hanem felfedezzük a hazai sörvilág sokszínűségét – legyen az egy frissítő lager vagy egy karakteres IPA.

MTI 2025.07.30.

Elstartol a Paloznaki Jazzpiknik – zene, divat, bor és gasztronómia

Győri balettművészek is kifutóra lépnek a Paloznaki Jazzpikniken. Idén újdonság ugyanis az MBH Bank Bordivat Udvar, ahol hazai és nemzetközi márkák mutatják be a fesztiváldivatot. A Balaton északi partján fekvő településen zajló háromnapos fesztiválon több világsztár, köztük Zaz, Judith Hill, Lukas Graham és Mario Biondi is fellép.

Szerző és fotó: J. Kovács Andrea 2025.07.30.

Nyár a konyhában – Habos barackos lepény

Ha nyár, akkor sárgabarack. Már megint és még mindig, mert egyszerűen megunhatatlan. Most egy habos barackos lepény receptjét ismerhetjük meg, s javasoljuk, próbálják ki!

Győr+ 2025.07.29.

Nyári ízek robbannak az Ízfaktorban

Az Ízfaktor augusztusi adásban Hatt Róbert séf ismét magasra teszi a lécet, ezúttal egy igazi street food-klasszikust, a pulled pork szendvicset készíti el, méghozzá teljes egészében házilag.

Szerző és fotó: J. Kovács Andrea 2025.07.24.

Nyár a konyhában – Barackos gombóc

Legyőzhetetlen bennem a nyár – mondhatnám Albert Camus-val, bár a francia író-filozófus valószínűleg nem az évszak gasztronómiájára gondolt. Engem viszont évről-évre lelkesedéssel tölt el az egymás után érő gyümölcsök, zöldségek sokfélesége.

Hirdetés