SVÉT Tatán: Ízek tiszta forrásból
A minőségi ételek és alapanyagok mellett előadásokkal és workshopokkal is várja az érdeklődőket szeptember 13-án és 14-én Tatán, az Esterházy-kastély parkjában a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) rendezvénye.
A minőségi ételek és alapanyagok mellett előadásokkal és workshopokkal is várja az érdeklődőket szeptember 13-án és 14-én Tatán, az Esterházy-kastély parkjában a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) rendezvénye.
Piros, édes, zamatos és fontos konyhai alapanyag. Természetesen a paradicsomról, a nyár egyik legsokoldalúbban felhasználható ajándékáról van szó.
Füstös ízek, omlós húsok, nyári hangulat. Ezúttal egy igazi amerikai klasszikus kerül a grillrácsra: Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellnes Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában szaftos pulled porkot, azaz tépett sertéshúst készít – lassan sült, füstös, omlós finomságot, amit lehetetlen nem szeretni!
Régóta várt jó hírt közölt a hivatalos közösségi oldalán a Bergmann Cukrászda Győr: újra várják a sütizni vágyókat!
Sokszínű zenei élménnyel, gasztronómiai és bor különlegességekkel várják augusztus 2-án is a jazz szerelmeseit Paloznakon.
Augusztus első péntekén világszerte megemlékeznek a sörről, ugyanis ez a nemzetközi sörnap. A sör nem csupán ital, hanem kultúra, közösség és hagyomány. Ez a nap remek alkalom arra, hogy ne csak koccintsunk, hanem felfedezzük a hazai sörvilág sokszínűségét – legyen az egy frissítő lager vagy egy karakteres IPA.
Győri balettművészek is kifutóra lépnek a Paloznaki Jazzpikniken. Idén újdonság ugyanis az MBH Bank Bordivat Udvar, ahol hazai és nemzetközi márkák mutatják be a fesztiváldivatot. A Balaton északi partján fekvő településen zajló háromnapos fesztiválon több világsztár, köztük Zaz, Judith Hill, Lukas Graham és Mario Biondi is fellép.
Ha nyár, akkor sárgabarack. Már megint és még mindig, mert egyszerűen megunhatatlan. Most egy habos barackos lepény receptjét ismerhetjük meg, s javasoljuk, próbálják ki!
Az Ízfaktor augusztusi adásban Hatt Róbert séf ismét magasra teszi a lécet, ezúttal egy igazi street food-klasszikust, a pulled pork szendvicset készíti el, méghozzá teljes egészében házilag.
Legyőzhetetlen bennem a nyár – mondhatnám Albert Camus-val, bár a francia író-filozófus valószínűleg nem az évszak gasztronómiájára gondolt. Engem viszont évről-évre lelkesedéssel tölt el az egymás után érő gyümölcsök, zöldségek sokfélesége.