Címke: gasztronómia
Hirdetés
Herkely Ákos 2024.05.22.

Utánozhatatlan Radó Matiné

A Mélyvízben kedden este Marton László a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, valamint Józsi Erik egy jól menő, sokak által ismert belvárosi koktélbár tulajdonosa beszéltek a Radó Matiné utánozhatatlan varázsáról, programjairól minden igényt kielégítő módon. Május 3-tól ismét élet költözött a Radóra, Győr egyedi, természeti oázisába minden hétvégén színes programokkal.

Kovacsics "Koksza" István, séf 2024.05.21.

Panír: Tavaszi vadas

A vadas szósz hosszú múltra tekint vissza hazánkban. Ahogy a neve is mutatja, eredetileg a vadászok találták ki, azért, hogy a zsákmányaikat különleges módon el tudják készíteni. Az 1800-as években a vadas mártást az arisztokrácia szívesen fogyasztotta, sőt, a városi éttermek étlapján is megtalálható volt.

Szerző és fotó: Kárpát Zsolt 2024.05.16.

Serpenyős olasz húsgombóc

Egy autentikus olasz ételt ismerhetnek meg Panír című gasztronómiai műsorunk legújabb adásában!

Győr+ 2024.05.14.

Panír olaszosan

Egy igazi, autentikus olasz étellel folytatódik a héten a Győr+ Televízió Panír című gasztronómiai műsora.

P. Csapucha Adrienn 2024.05.03.

Vár a Radó, minifesztiválra (is) menjünk matinézni!

A gesztenye és platánfák árnyákéban, a kedvelt zöld szigeten, ott ahol a szerelmesek is szívesen romantikáznak, a fiatalok pedig örömmel hűsölnek a fűben, azaz a Radó-szigeten startol az a 20 hétig tartó tematikus programsorozat, melyet az önkormányzat támogatásával a Győri Művészeti és Fesztiválközpont és öt győri, kedvelt vendéglátóhely közösen szervez. Májustól októberig összművészeti zsongás várja a hangulatos környezetbe érkezőket, a Radó Matiné elkötelezett feladata és célja, a sziget Győr kulturális vérkeringésébe való visszacsatolása.

Herkely Ákos 2024.05.02.

Hamarosan robban Győr új fesztiválja

Az I. Sör és Művészet rendezvény fő szervezője, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke Obertolné Horváth Tímea és Szabó László, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnökségi tagja, az Old Swan Brewery tulajdonosa számoltak be a rendezvény programjairól a Mélyvízben. A rendezvény ideje alatt a várost bohém zenekarok és fülbemászó dallamok lepik el, miközben a képzőművészek mesébe illő világot alkotnak élőben a kilátogatók szeme láttára.

Kovacsics „Koksza" István 2024.04.21.

Tavaszi pohárkrém Koksza módra

Eper, tejszín, mascarpone, fehér csoki – már e szavak hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Főleg, ha még ezeket ügyesen kombináljuk és egy remek tavaszi pohárkrémet készítünk belőlük, teljes lesz a boldogság.

Győr+ 2024.03.21.

Bocuse d’Or: különdíjat kapott a magyar csapat

Véget ért a világ legrangosabb szakácsversenyének válogatója szerdán Norvégiában. A magyarok hatodik helyen végeztek a Bocuse d’Or európai döntőjében, ezzel pedig az is kiderült, hogy Kelemen Roland csapata bejutott a lyoni fináléba is, amelyet 2025 januárjában rendeznek majd.

Kovacsics "Koksza" István 2024.03.17.

A gyerekek kedvence: a madártej

Mindenki ismeri, főleg a gyerekek nagy kedvence. De melyik madárnak a teje? – kérdezi sok kisgyerek. A madártej francia eredetű desszert, és a neve inkább arra utal, hogy a kész édesség olyan, mintha kis fehér madarak úszkálnának a sodó tetején. Egy másik teória szerint vándorkifejezésről van szó, mely olyan ételt jelent, ami nem is létezik, mert olyan finom, amit csak elképzelni lehet.

Hirdetés