Panír olaszosan
Egy igazi, autentikus olasz étellel folytatódik a héten a Győr+ Televízió Panír című gasztronómiai műsora.
Egy igazi, autentikus olasz étellel folytatódik a héten a Győr+ Televízió Panír című gasztronómiai műsora.
Remek hangulatban telt a pénteki nap az I. Sör&Művészet Fesztivál helyszínén, a Dunakapu téren!
A gesztenye és platánfák árnyákéban, a kedvelt zöld szigeten, ott ahol a szerelmesek is szívesen romantikáznak, a fiatalok pedig örömmel hűsölnek a fűben, azaz a Radó-szigeten startol az a 20 hétig tartó tematikus programsorozat, melyet az önkormányzat támogatásával a Győri Művészeti és Fesztiválközpont és öt győri, kedvelt vendéglátóhely közösen szervez. Májustól októberig összművészeti zsongás várja a hangulatos környezetbe érkezőket, a Radó Matiné elkötelezett feladata és célja, a sziget Győr kulturális vérkeringésébe való visszacsatolása.
Az I. Sör és Művészet rendezvény fő szervezője, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke Obertolné Horváth Tímea és Szabó László, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnökségi tagja, az Old Swan Brewery tulajdonosa számoltak be a rendezvény programjairól a Mélyvízben. A rendezvény ideje alatt a várost bohém zenekarok és fülbemászó dallamok lepik el, miközben a képzőművészek mesébe illő világot alkotnak élőben a kilátogatók szeme láttára.
Eper, tejszín, mascarpone, fehér csoki – már e szavak hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Főleg, ha még ezeket ügyesen kombináljuk és egy remek tavaszi pohárkrémet készítünk belőlük, teljes lesz a boldogság.
Véget ért a világ legrangosabb szakácsversenyének válogatója szerdán Norvégiában. A magyarok hatodik helyen végeztek a Bocuse d’Or európai döntőjében, ezzel pedig az is kiderült, hogy Kelemen Roland csapata bejutott a lyoni fináléba is, amelyet 2025 januárjában rendeznek majd.
Mindenki ismeri, főleg a gyerekek nagy kedvence. De melyik madárnak a teje? – kérdezi sok kisgyerek. A madártej francia eredetű desszert, és a neve inkább arra utal, hogy a kész édesség olyan, mintha kis fehér madarak úszkálnának a sodó tetején. Egy másik teória szerint vándorkifejezésről van szó, mely olyan ételt jelent, ami nem is létezik, mert olyan finom, amit csak elképzelni lehet.
A Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága és a Kossuth Rádió jóvoltából hagyományőrző programokkal, érdekességekkel, kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal és pogácsa versennyel készültek a győrieknek szombat délelőtt. A Széchenyi tér telt meg programokkal, ahol egy gasztrobuszban egy győri ételt is elkészítettek a szervezők.
Kovacsics „Koksza" István, Panír című főzőműsorunk séfje ezúttal a sárgarépás muffin-készítés rejtelmeibe avat be! Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online is!
A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza a Kossuth Rádió Országjáró műsorával március 16-án szombaton Győrbe látogat.