Húsvéti készülődés
Érdemes időben felkészülni a húsvéti ünnepekre, nem utolsósorban a konyhában is. A füstölt sonka, a csülök, a szalonna és persze a tojás is kihagyhatatlan hozzávalói az ünnepi menünek.
Érdemes időben felkészülni a húsvéti ünnepekre, nem utolsósorban a konyhában is. A füstölt sonka, a csülök, a szalonna és persze a tojás is kihagyhatatlan hozzávalói az ünnepi menünek.
Első helyezést ért el a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum három tanulója ifjúsági csapat kategóriában a kapuvári böllérfesztiválon.
A győri Széchenyi István Egyetem színeiben indult három tehetséges fiatal nemrégiben a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol csapatuk ifjúsági kategóriában első helyezést ért el. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulói az egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlataikat, ahol felkészítették őket a versenyre. A diákok már a gasztronómiai világbajnokságra és olimpiára készülnek.
Egy hamisítatlan magyar ételnek - sokunk gyerekkori kedvencének - az aranygaluskának az elkészítését mutatjuk meg a mai adásban! Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online!
Az aranygaluska egy igazi magyar desszert. Bár, ha belegondolunk, nem is desszert, főfogásként is megállja a helyét. 1862-ben Jókai Mór, Kakas Márton álnéven írt egy esszét a Vasárnapi Újságba, melyben egy olyan receptes gyűjteményt hiányol, melyben „tisztán magyar” ételek szerepelnek. Készített egy listát ezekről a tipikus magyar ételekről, ezen pedig ott találjuk a tordai aranygaluskát is. Mi készítsük el ennek a hagyományos finomságnak a Koksza-féle változatát!
Kovacsics Koksza István, a Révész Étterem executive séfje, kreatív tanácsadó járt a Győr+ Rádió stúdiójában a Magunk Köztben, és beszélt a kezdetekről, szüleiről, alföldi származásáról, a tűzzsonglőrködésről és Győrről, arról a városról amit imád, ahol otthonra lelt. Az Országos Gasztró Akadémia oktatójaként ennek a hivatásnak él, ez a munkája, a hobbija és a szerelme is egyben.
A farsangi időszak egyik kedvenc édessége a fánk. A finomságot sokféleképpen elkészíthetjük, legismertebb a szalagos változata. Elkészítéséről mindent megtudhatnak a Panír ma esti adásában. Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online!
Hazánkban a fánk csak a 19. században terjedt el, pedig Mátyás udvarában is kedvelt édesség volt már.
2024-ben is folytatódik a Győr+ Televízió, Panír című gasztronómiai műsora. Kovacsics „Koksza” István idén sem változtat jól bevált koncepcióján, ugyanis továbbra is gyorsan elkészíthető, ízletes fogások elkészítést mutatja be.