Címke: gasztronómia
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2024.03.07.

Húsvéti készülődés

Érdemes időben felkészülni a húsvéti ünnepekre, nem utolsósorban a konyhában is. A füstölt sonka, a csülök, a szalonna és persze a tojás is kihagyhatatlan hozzávalói az ünnepi menünek.

Kárpát Zsolt 2024.03.05.

Aranyérmes a győri böllérmáj

Első helyezést ért el a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum három tanulója ifjúsági csapat kategóriában a kapuvári böllérfesztiválon.

Győr+ 2024.03.01.

Közös gasztró-sikert ünnepeltek a győri intézmények

A győri Széchenyi István Egyetem színeiben indult három tehetséges fiatal nemrégiben a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol csapatuk ifjúsági kategóriában első helyezést ért el. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulói az egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlataikat, ahol felkészítették őket a versenyre. A diákok már a gasztronómiai világbajnokságra és olimpiára készülnek.

Kárpát Zsolt 2024.02.29.

Panír premier ma este 19.25-kor a Győr Plusz TV-ben!

Egy hamisítatlan magyar ételnek - sokunk gyerekkori kedvencének - az aranygaluskának az elkészítését mutatjuk meg a mai adásban! Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online!

Kovacsics "Koksza" István 2024.02.26.

A magyar aranygaluska Koksza-módra

Az aranygaluska egy igazi magyar desszert. Bár, ha belegondolunk, nem is desszert, főfogásként is megállja a helyét. 1862-ben Jókai Mór, Kakas Márton álnéven írt egy esszét a Vasárnapi Újságba, melyben egy olyan receptes gyűjteményt hiányol, melyben „tisztán magyar” ételek szerepelnek. Készített egy listát ezekről a tipikus magyar ételekről, ezen pedig ott találjuk a tordai aranygaluskát is. Mi készítsük el ennek a hagyományos finomságnak a Koksza-féle változatát!

Herkely Ákos 2024.02.26.

Koksza konyhaművészete

Kovacsics Koksza István, a Révész Étterem executive séfje, kreatív tanácsadó járt a Győr+ Rádió stúdiójában a Magunk Köztben, és beszélt a kezdetekről, szüleiről, alföldi származásáról, a tűzzsonglőrködésről és Győrről, arról a városról amit imád, ahol otthonra lelt. Az Országos Gasztró Akadémia oktatójaként ennek a hivatásnak él, ez a munkája, a hobbija és a szerelme is egyben.

Kárpát Zsolt 2024.02.01.

Panír premier: farsangi mini fánk!

A farsangi időszak egyik kedvenc édessége a fánk. A finomságot sokféleképpen elkészíthetjük, legismertebb a szalagos változata. Elkészítéséről mindent megtudhatnak a Panír ma esti adásában. Kezdés 19.25-kor a Győr+ TV-ben és itt, online!

Kovacsics „Koksza" István 2024.01.29.

Fánkozzunk!

Hazánkban a fánk csak a 19. században terjedt el, pedig Mátyás udvarában is kedvelt édesség volt már.

Kárpát Zsolt 2024.01.12.

Új év, új ételek

2024-ben is folytatódik a Győr+ Televízió, Panír című gasztronómiai műsora. Kovacsics „Koksza” István idén sem változtat jól bevált koncepcióján, ugyanis továbbra is gyorsan elkészíthető, ízletes fogások elkészítést mutatja be.

Hirdetés