Szilva savanyúság
Mit csináljunk a kissé zöldes, savanykás ringlószilvával? Tökéletes savanyúság lesz belőle, megtöltve fokhagymával, borral felfőzve, egyszerűen!
Mit csináljunk a kissé zöldes, savanykás ringlószilvával? Tökéletes savanyúság lesz belőle, megtöltve fokhagymával, borral felfőzve, egyszerűen!
Friss, óriási kifli sok ropogós zöldséggel, ami nem csak laktató, de tápláló is. A vasútállomásokon, buszmegállókban „Bagetéria” néven találjuk a helyet, ahol rengeteg finomság közül válogathatunk.
Az autentikus helyek a legjobbak minden országban. Pozsonyban jártunk, ahol szép helyeken, helyi ételeket ettünk.
Megfelel sétálós, utcai ételnek is, hiszen egy villával megehető az egész, de mégis házias, egyszerű és szezonális finomság a kertünk zöldségeivel.
Azoknak az ínyenceknek ajánlom, akik szeretik az újdonságokat és az ízes ételeket. Isteni paradicsomleves ez, de teljesen eltér a megszokott fogásunktól.
Imádjuk a réteseket, a töltött húsos vagy túrós finomságokat minden formában. Ez az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb eljárása, a török ihletésű rétes.
Igazi nosztalgikus ízek, illatok azoknak, akik kóstolták a nagyszüleik vagy szüleik által eltett szörpöket. A ribizli hatalmas vitaminforrás, amiből akár limonádé vagy tortakrém is készülhet.
A legegyszerűbb, mennyei tepsis étel, amivel a mosogatást is megspórolom. Aki szereti a vadasmártást, az imádni fogja ezt a fogást.
Jóval egyszerűbb és könnyedebb variáció, mint a májas töltelék, és legalább olyan finom is. Friss házi csirkéből készíteni pedig maga a mennyország.
Ez a mandula sütemény a francia cukrászdákat és a spanyol pékségeket sem hagyná cserben. Vajtól és pirított mandulától illatos körülötte a levegő és az is, aki készíti.