A tökéletes piskótatekercs
Ezek az egyszerű klasszikusok a kedvenceim akkor, amikor csak leülnénk egy hosszú, barátnős kávézásra vagy egy beszélgetős családi ebédhez.
Ezek az egyszerű klasszikusok a kedvenceim akkor, amikor csak leülnénk egy hosszú, barátnős kávézásra vagy egy beszélgetős családi ebédhez.
Egy újabb étel, amit sok étteremben és háznál kóstolhatunk, de egészen biztos, hogy nem találunk két egyforma ízt. Az én variációm egy kiadós szalonnás-gombás húsos palacsinta.
Bármilyen mutatós, csinos és bonyolultnak tűnő sütemény ez, mégis a #2perces receptjeim közé tartozik. Szaftos krém, csoki krémes csokoládé, ami napokig ugyanilyen finom marad.
A leveseknek amellett, hogy segítik az emésztést, étvágygerjesztő hatásuk is van. Ahogy közeleg a nyár, az idő egyre melegebb lesz, amikor kiemelten kell figyelnünk a megfelelő napi folyadékbevitelre. Nagy Eszter creative chef az ízében is tökéletes, gyönyörűen átlátszó, „olajos” állagú húsleves receptjét kínálja az egészséges és percek alatt elkészíthető paradicsom-krémleves mellett.
A konyhában vannak gyakorlást és tehetséget igénylő feladatok, de rengeteg finomság csak egy jó trükkön vagy technikán múlik. Most elárulok még kettőt.
A nudli akkor finom, hogy ha puha és könnyű. Egyszerű az elkészítése a tésztának, de a lényeg most, hogy édes-mákos legyen és a kupac tetejét eperkompót díszítse.
KarantÉN címmel új sorozatot indítottunk: ismert és inspiráló, városunkhoz kötődő embereket kértünk meg, írjanak olvasónknak. A napló jellegű bejegyzéseikben beengednek minket a nappalijukba, a kertjükbe, esetenként pedig még a háló- és fürdőszobájukba is, hogy mindannyian lássuk, ők mit kezdenek a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Ma a Győr+ egyik gasztrofelelőse, Szarka Zsófi mesél nekünk.
Vaníliás krémtúró és csokoládés lapok váltogatják egymást ebben a krémes desszertben, aminek van egy hosszabb és egy rövidebb verziója is. Mindkét receptet leírom, a választás csak rajtad múlik.
Megjelentek az új, bébi méretű főzőtökök. A gazdaságos konyha egyik alapeleme a főzelék, amiből sokat lehet készíteni és már friss zöldségekből is, csak ne főzzük ki belőle a vitamint.
A gombák közül a laska gomba az egyik leghúsosabbak egyike, amit ha ledinsztelünk és ízesítünk, mennyei krém lesz belőle.