Győr és környékének legjava
A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit” termelői vásár ezúttal is reggel 7.00 és délután 13.00 óra között várta az érdeklődőket.
A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit” termelői vásár ezúttal is reggel 7.00 és délután 13.00 óra között várta az érdeklődőket.
Igazi nosztalgikus ízek, illatok azoknak, akik kóstolták a nagyszüleik vagy szüleik által eltett szörpöket. A ribizli hatalmas vitaminforrás, amiből akár limonádé vagy tortakrém is készülhet.
A járvány hosszú hónapjai után május végén újra elkezdett lélegezni a belváros. Ahogy nyithattak a teraszok, a győriek kirepültek otthonaikból, hogy újra közösségben kávézhassanak, borozhassanak és élvezhessék a szabad levegőt.
Vakvezetőkutyát simogattak, kerekesszékben ültek, legóztak és többek között kertészkedtek is a gyerekek a Széchenyi István Egyetem önkéntességen alapuló táborában, amelyben a szórakozás, a tanulás, a gyakorlatszerzés és a segítségnyújtás kart karöltve emelte magasabbra a résztvevőket és a szervezőket.
Ezek az állatok egész életükön át foltosak maradnak, ellentétben az őzekkel, akik felnövekedve elveszítik pettyeiket.
A héten elkezdődött az adyvárosi I-es számú tavon a hínár vágása, mert a vízinövény kezdte belepni a vízfelszínt.
Jól sikerült a nyári szezon első találkozója a győri csapat számára.
Jóval egyszerűbb és könnyedebb variáció, mint a májas töltelék, és legalább olyan finom is. Friss házi csirkéből készíteni pedig maga a mennyország.
„Minden rosszban van valami jó” – mondta Kovács János, a Vitál Judo Klub vezetője, hiszen vírusjárvány miatt a versenyek elmaradásával a legfontosabbra, az alapozásra viszont rengeteg idejük maradt a judokáknak. Sűrű versenyidény következik, és bíznak abban, hogy a sok hónapnyi gyakorló alapozás érmeket hoz a klub versenyzőinek.
Javában tart a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának hagyományos nyári sporttábora.