Villámgyors harapnivaló a hétköznapokra
A hétköznapi ételeinket is feldobhatjuk például primőr zöldségekkel és friss fűszernövényekkel. Nem csak az éttermek és vendéglátóhelyek használnak egyre gyakrabban idényjellegű hozzávalókat.
A hétköznapi ételeinket is feldobhatjuk például primőr zöldségekkel és friss fűszernövényekkel. Nem csak az éttermek és vendéglátóhelyek használnak egyre gyakrabban idényjellegű hozzávalókat.
Gazdasági évnyitó rendezvényt tartottak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (GYMSM KIK) székházában. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet – a megyei gazdaságot érintő aktualitásokon túl – az összefogásra és az együtt gondolkodás fontosságára a nehéz gazdasági helyzetben.
Alig több mint egy hete zajlott az év talán legfontosabb közgyűlése, ahol hosszú vita után megszavazták a város idei költségvetését. A teljes, 145 oldalas dokumentumban részletes, intézményekre és szervezetekre lebontott kiadási és bevételi terv található.
A néhány éve megszépült, modern, az árusok és a vásárlók számára is 21. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok télen is népszerű. Legalábbis erről árulkodnak a Győr+ Média által megkérdezett kereskedők beszámolói. A piacosok állítják, a korábbi évekhez képest meglepően jó forgalmat hozott a január és a február is, annak ellenére, hogy például a hazai primőrök dömpingjére még várni kell és a magas infláció sem kedvező. Nem csak élelmiszer fronton bonyolít jó forgalmat a csarnok, a bevásárlók utcájában is szépen fogynak a portékák.
Különleges bált szerveztek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatói Győrben, amelynek célja a jótékonykodás volt. Az eseményen az MCC tehetséges diákjai, a Széchenyi István Egyetem professzorai és a város elöljárói is részt vettek. Az est bevételét, 800 ezer forintot a Gézengúz Alapítvány Győri Intézet javára ajánlották fel, amelyet dr. Fekete Dávid, a győri MCC képviselet-vezetője, valamint Dolmány Kíra MCC-s hallgató adott át Kovácsné Lengyel Mónikának, az intézet vezetőjének.
A közelmúltban átalakult a vezetőség a városrendészetnél, ahol továbbra is a közös munkában hisznek, hiszen csak ez hozhatja meg a közös sikereket. A rendészet új vezetője és szakmai igazgatója, Kozma Zoltán és Miletics Mór arról beszéltek, hogy bár a vezetőségben változás történt, ők továbbra is együtt, közösen dolgoznak Győr közbiztonságáért.
Győrben élő rászorulóknak is segít az egyik országosan ismert ételfutárcég és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az ételkiszállítással és élelmiszer forgalmazással is tevékenykedő vállalat a megmaradt vagy rövid lejáratú termékeit juttatja el az élelmiszerbankkal összeköttetésben lévő karitatív szervezeteken keresztül a nélkülözőknek, erről egy sajtótájékoztatón számoltak be kedd délelőtt.