Címke: kenyér
Hirdetés
hirdetés
Győr+ 2024.08.14.

Kendermagos nem csak a csirke lehet

Az écsi Pedró Tigrisbe látogatott el stábunk, aminek kialakítását a híres Üvegtigris filmek ihlették. A hónap kenyere a vert cipó, melynek receptjét, elkészítési módját Vajda Péter tulajdonos Erdélyből hozta el.

Győr+ 2024.08.11.

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók. A Magyar Pékszövetség 2024-es kenyérversenyén mindkét kategóriában első helyet ért el a Balmaz Sütöde Kft. A vállalkozást működtető apa-fia duó, Fülep Zsolt és Fülep Ádám közösen mutatta be a díjnyertes alkotásokat Szente Vajknak, az ünnepségsorozat nagykövetének.

hirdetés
Győr+ 2024.07.17.

Hangulatos nyári reggelire invitál a Pedró Pékség

Könnyű napindítás vagy tartalmas, energiadús reggeli? A Pedró Pékség üzleteiben hangulatos környezetben juthatunk hozzá mindegyikhez. S ha már ott vagyunk, érdemes hazavinni a hónap kenyerét is, amelyet egy elfeledett, ősi gabonával dúsítottak.

Kárpát Zsolt 2024.01.27.

Szívvel, lélekkel, kovásszal!

Dagaszthattak, kovászolhattak, keleszthettek és megtanulhatták a kenyérkészítés fortélyait mindazok, akik szombaton délelőtt részt vettek a vármegyei Fiatal Gazda és Gazdaasszony Gazdakör programján. Ráadásul a Csepregi Kovászolók lelkes csapata mutatta be azt, hogyan kell elkészíteni a tökéletes kovászos cipót.

Győr+ 2023.12.22.

Karácsonyi hangulat a Pedró Pékségben

Igazi különlegességgel készül az idei ünnepre a Pedro Pékség csapata. A hagyományos, sok vajjal és még több töltelékkel készülő diós, mákos és zserbós bejgli mellett idén egy igazi különlegesség is polcokra kerül.

Földvári Gabriella 2023.09.16.

„A kenyér az élet” – fesztivál a Széchenyi téren

A Széchenyi teret szombaton délelőtt megtöltötte a finom kenyér és péksütemény illata, mindenki találhatott a kedvére, az ízlésének valót. A kenyérfesztivál évről évre nagy siker a belvárosban, egy helyszínen kóstolhatunk, vásárolhatunk, hagyományos és innovatív pékárukat. A helyi kézművesek pedig bemutatják, hogyan készítik szebbnél szebb tárgyaikat.

Havassy Anna Katalin 2023.08.20.

Mindennapi kenyerünk…

A kenyér érték, a kenyér élet. Becsüljük meg hát jobban!

Hirdetés