Soha ne oltsuk vízzel az égő olajat! Videón, hogy miért!
A tűzhelyen felejtett olaj könnyen begyullad, a nem megfelelő oltási technika pedig súlyos balesetekhez vezethet.
A tűzhelyen felejtett olaj könnyen begyullad, a nem megfelelő oltási technika pedig súlyos balesetekhez vezethet.
Beindult a karácsonyi sütés-főzés, de mi van akkor, ha sok receptben csak a tojássárgája szerepel, ám mi nem szeretnénk azt sem, hogy a fehérje kárba vesszen? Meddig használhatjuk fel, s hogyan?
Sokaknál már rég elkészültek az ünnepi hangulathoz hozzátartozó mézeskalácsok, de akik még csak ezután fognának hozzá a sütéshez, azoknak mutatunk néhány tippet, hogyan díszíthetik a finomságokat.
A tojás talán az egyik legalapvetőbb élelmiszer, de nem csak sokszínű elkészítési módja miatt lehet jó, ha sokat fogyasztunk belőle, egészségügyi előnyökkel is jár.
Karácsonyhoz közeledve, ismét előtérbe kerül az ajándékozás kérdése. Van aki gyorsan eldönti mivel lepi meg szeretteit, mások hetekig töprengenek rajta. A rengeteg lehetőség között érdemes számba venni a saját magunk készítette finomságokat.
Az adventi időszakban egyre gyakrabban járja át az utcákat, tereket a karácsonyi vásárok egyik kedvelt finomságának, a sült gesztenyének a finom illata. Jó hír, hogy az otthonunkba is becsempészhetjük ezt az utánozhatatlan illatot, néhány egyszerű praktikát követve mi magunk is könnyedén elkészíthetjük a sült gesztenyét.
Gondos odafigyelést igényel részünkről, hogy miben készítjük el az ételeinket. Ha ugyanis sérült teflonbevonatú edényeket használunk, azzal akár mérgezővé is varázsolhatjuk az egészségesnek szánt finomságokat.
Nagyon praktikus találmány a fagyasztó, könnyen és egyszerűen tartósíthatunk a segítségével. Milyen jó betárazni a fagyasztóládákban a még nyers élelmiszerekből, maradékokból, hogy gyorsan ételhez juthassunk, ha épp szükségünk lenne rá. Igen ám, de fagyasztásnál arra is érdemes odafigyelnünk, hogy miben tároljuk el az élelmiszert, mert bizony nem minden alkalmas erre.
Egy ízletes és egyszerűen elkészíthető ételt mutatunk be a Panírban, amelyet a saját és a család kedvére is elkészíthet mindenki.