Címke: recept
Hirdetés
Kovacsics "Koksza" István, séf 2024.05.21.

Panír: Tavaszi vadas

A vadas szósz hosszú múltra tekint vissza hazánkban. Ahogy a neve is mutatja, eredetileg a vadászok találták ki, azért, hogy a zsákmányaikat különleges módon el tudják készíteni. Az 1800-as években a vadas mártást az arisztokrácia szívesen fogyasztotta, sőt, a városi éttermek étlapján is megtalálható volt.

Szöveg és fotó: Kárpát Zsolt 2024.05.16.

Panír premier csütörtök este 19:25-kor!

Egy autentikus olasz ételt ismerhetnek meg Panír című gasztronómiai műsorunkban. Koksza séf megmutatja, hogyan készül serpenyőben a sajtos-burgonyás húsgombóc.

Győr+ 2024.05.14.

Panír olaszosan

Egy igazi, autentikus olasz étellel folytatódik a héten a Győr+ Televízió Panír című gasztronómiai műsora.

Kárpát Zsolt 2024.05.02.

Panír – Vegetáriánus rakott zöldség

A rakott fogásokra jellemző, hogy igazán kiadós és tartalmas egytálétel. Koksza séf ebben a receptben elsősorban a zöldségeket részesíti előnyben. A húsmentes változatban sem maradunk le a fehérjéről, hiszen a lencse kiválóan alkalmas a hús pótlására.

Kovacsics "Koksza" István 2024.03.17.

A gyerekek kedvence: a madártej

Mindenki ismeri, főleg a gyerekek nagy kedvence. De melyik madárnak a teje? – kérdezi sok kisgyerek. A madártej francia eredetű desszert, és a neve inkább arra utal, hogy a kész édesség olyan, mintha kis fehér madarak úszkálnának a sodó tetején. Egy másik teória szerint vándorkifejezésről van szó, mely olyan ételt jelent, ami nem is létezik, mert olyan finom, amit csak elképzelni lehet.

Kárpát Zsolt 2024.03.14.

Panír, a Győr+ TV főzőműsora – Sárgarépa muffin

Nem véletlenül lett népszerű Magyarországon is a muffin. Az egyszerű édességnek számos változata van. Csokoládédarabokkal, gyümölcsökkel is feldobhatjuk a jól bevált receptet. Koksza séf most egy sárgarépás változatot mutat be a Panírban.

Győr+ 2024.02.29.

Panír, a Győr+ TV főzőműsora – Aranygaluska vanília sodóval

Sokunk gyerekkori kedvencének elkészítését mutatjuk meg, ami egy hamisítatlan magyar étel. Bár az aranygaluska időigényes a kelesztés miatt, mégis megéri a fáradságot. Ráadásul Koksza séf a diót pekándióra cserélte, ami még ízletesebbé teszi édességünket.

Kovacsics "Koksza" István 2024.02.26.

A magyar aranygaluska Koksza-módra

Az aranygaluska egy igazi magyar desszert. Bár, ha belegondolunk, nem is desszert, főfogásként is megállja a helyét. 1862-ben Jókai Mór, Kakas Márton álnéven írt egy esszét a Vasárnapi Újságba, melyben egy olyan receptes gyűjteményt hiányol, melyben „tisztán magyar” ételek szerepelnek. Készített egy listát ezekről a tipikus magyar ételekről, ezen pedig ott találjuk a tordai aranygaluskát is. Mi készítsük el ennek a hagyományos finomságnak a Koksza-féle változatát!

Győr+ 2024.02.01.

Farsangi mini fánk

A farsangi időszak egyik kedvenc édessége a fánk. A finomságot sokféleképpen elkészíthetjük, legismertebb a szalagos változata.

Győr+ 2024.01.18.

Panír: készítsünk pasta all’arrabbiata-t!

Egy igazi tradicionális olasz tészta kerül a Panír középpontjába. Egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból áll össze a mediterrán fogás. Egy kis fokhagyma, paradicsom, friss petrezselyem és jóféle tészta, és szinte már is kész a pasta all'arrabbiata.

Hirdetés