Zöldséges bolognai ragu
Az egyik kedvenc fogásunk, aminek rengeteg verzióját ismerjük. Az én tapasztalatom viszont az, hogy a húsos raguk sok zöldséggel ízesek igazán.
Az egyik kedvenc fogásunk, aminek rengeteg verzióját ismerjük. Az én tapasztalatom viszont az, hogy a húsos raguk sok zöldséggel ízesek igazán.
Sokan követjük a csirke-rizs-zöldség diétát vagy legalábbis próbáljuk beiktatni az étrendünkbe. Egy idő után unalmas, ezért variálni szoktam egy-egy elemét, hogy változatos legyen.
Könnyed, krémes és ropogós - mindig ezt a három tulajdonságot keresd a nassolnivalókban, mert csak abból érdemes degeszre enni magunkat.
„La zuppa del duca”, azaz a tiramisu első neve, ami annyit jelent, hogy a herceg mártása, levese.
Újabb vegetariánus menü, ami minden zöldséget elbír, belül krémes, kívül ropogós és nagyon ízes.
Egyszerűbb otthon igazi knédlit készíteni, mint a boltban igazán finomat találni. Az már egy másik kérdés, hogy ki, hogy nevezi otthon ezt a köretet.
Szerintem a legfontosabb ennél a süteménynél, hogy a lehető legkrémesebb legyen a vaníliás-citromos íze mellett. A tetején maracuja látható, apró kis magokkal és a jól ismert, ám sokszor beazonosíthatatlan édes-savanykás illattal.
Egy nyalóka készülhet cukorból és bárányból is. A lényege azonban, hogy a hosszú pálcikán valami finom ínyencség legyen, amit szívesen falatozunk, ízlelgetünk.
Előételnek, könnyű főételnek és vacsorának is tökéletes fogás. Egy kis mexikói finomság egyszerűen, aminél csak egy kesztyűre lesz szükségünk, mert magozni csak azzal érdemes!
Kell egy finom húsmentes fogás is a hétre. Egész januárban ajánlott az apró szemű ételek fogyasztása, hogy bőséges évünk legyen!