A házi rizottónk
Barna rizsből jó szaftosan és pirított csirkével szeretem a rizottót, mert tápláló egy kis friss zöld salátával és mert egyszerű hétköznapi ebéd.
Barna rizsből jó szaftosan és pirított csirkével szeretem a rizottót, mert tápláló egy kis friss zöld salátával és mert egyszerű hétköznapi ebéd.
A Győr+ Konyha tematikus rovataiban volt már szó a szlovák konyháról, abban is a pozsonyi piacról. Az egyik legnépszerűbb édessége a palettán nem más, mint a puha és illatos mákos kalács.
Amikor kóstoltam, csak egy dologra tudtam gondolni: ezt otthon ki kell kísérleteznem, hiszen nem járhatok egy étterembe minden másnap. Megtörtént, a receptet pedig elhoztam.
A muffin lehet nagyon száraz vagy nagyon zamatos. Ez a csokoládés sütemény belül is és kívül is krémes, mert minden bonbon belekerült, ami a karácsonyi dobozban volt.
Az a jó ebben a receptben, hogy előre elkészíthető, csak tölteni kell tálalás előtt. Az egyszerű kis fánkok díszesen sósak és édesek is lehetnek.
Gyönyörű halétel az egészben sütött pisztráng. Egyszerű és különleges receptet hoztam, hogy a karácsonyi asztalon akár főételként, akár előételként díszeleghessen.
Liszt-és cukormentes finomság ez újra, a kedvenc és egyszerű klasszikusainkból. Nagyon szaftos, nagyon ízes és talán egy kicsit finomabb az eredetinél.
Egyik kedvenc fogásunk az ünnepek alatt a göngyölt csirke. Szépen tálalva, egy-két egyszerű trükkel és a mennyei krumplipürével fenséges lakoma lesz idén is!
A következő klasszikus sós süteményünk, ami pogácsának is tökéletes. Zablisztből, tönkölyből készül, mégis leveles, ropogós és isteni. A leírásban elárulom a praktikát, hogy mitől lesz így is tökéletes.
A koplaló emberből hamar dühös ember lesz, így ezt megelőzve, elkészítettem a klasszikus ünnepi édességeket egészséges verzióban. Nassolhatjuk, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és igazi energiabombák.