Borban főtt karaj
Sokan félve használjuk még a bort a főzésnél, pedig az egyik legegyszerűbb és legjobb fűszere húsnak, zöldségnek egyaránt.
Sokan félve használjuk még a bort a főzésnél, pedig az egyik legegyszerűbb és legjobb fűszere húsnak, zöldségnek egyaránt.
Az étkezéshez való viszonyunk talán sosem volt még olyan ellentmondásos, mint ma. Kevés ráfordítással bármilyen és nagy mennyiségű élelemhez juthatunk, de ellen kell állnunk a csábításnak.
Ennél hanyagabb receptet talán életemben nem láttam, de a legmeglepőbb az, hogy mindemellett tökéletes sütemény készül belőle.
Vannak olyan napok, amikor több időnk van a reggeli elkészítéséhez. Ez a gazdag tojáslepény tökéletesen ráérős, gazdag finomság lesz.
Egyszerű édesség, egyszerű alapanyagokból, ami már a téli hangulatot idézi. Liszt- és laktózmentesen is elkészíthető.
Valójában bármilyen tejberizs mennyei, csak száraz ne legyen. A török éttermekben kapható édesség kifejezetten krémes, ezért ezt a receptet kerestem meg.
Laktató, rántott, praktikus és bármilyen körettel isteni. Színhús rántva, ízesítve, amit előző este is elkészíthetünk.
Korlátozott számban használjuk spontánul a babot, inkább csak a jól bevált fogásoknál jut eszünkbe. Kár, pedig sok finom percet okoz az egyszerűbb ételekben is.
Nálunk is egyre népszerűbb a halloween. Nincs sok közünk a hagyományhoz, nem is nagyon ismerjük az eredetét, viszont igen izgalmas a története, ezért elmesélem.
Nagy hagyománya van a ropogós és tökéletes tésztának. Bécsben, Amerikában, Lengyelországban egyaránt honosnak tartják, többnyire azonban a zsidó konyhának ismerik el.