Spanyol módra – A piac
Itt a piacokon mindenki eszik, de hogy mit és hogyan, abból hoztam egy kis ízelítőt. A spanyol fánkot és a töltött párnácskát pedig az eredeti recept alapján bárki elkészítheti.
Itt a piacokon mindenki eszik, de hogy mit és hogyan, abból hoztam egy kis ízelítőt. A spanyol fánkot és a töltött párnácskát pedig az eredeti recept alapján bárki elkészítheti.
Kisebb körutunk volt mediterrán szép vidéken, ami egy úttal gasztrotúrának is nevezhető. Igyekeztem ellesni minden olyan csínját-bínját a konyhájuknak, amit itthon is hasznosíthatunk, vagy amiért érdemes elmenni Spanyolországba, akár újra.
Krémes, édes és egyben pikáns, hiszen a sütőtöknek ezer arca van. Egy kis vajjal és a savanykás almával egy újabb krémlevest alkothatunk, amivel gyógyíthatunk.
A szokásos sajtosrúdtól picit eltérő finomság ez, hihetetlenül omlós, vajas és belül krémes. Azonnal süthető és fogyasztható ropogós!
Nagy gazdaságokban a szüret csupán munkát jelentett, a családi pincészeteknél viszont az egyik legnagyobb őszi ünnepet és mulatságot, sok jó baráttal és finomsággal.
Az őszi édességek különlegessége, hogy más a fűszerezésük. Előkerül a fahéj, dió, mák, szerecsendió, de én mindig csempészek bele friss gyümölcsöt is, ahogy ezt a meggyet, mert így lesz tökéletes a két évszak terméseivel!
Eredeti nevén arrabbiata, amit otthon, bármikor elkészíthetünk rengeteg szósszal, még több sajttal, négy hozzávalóból. Ezzel a recepttel lassan záródik az „igazi paradicsomos” receptjeim tára, de jövőre folytatom.
A szabadság jellemző erre az édességre, hiszen bármivel feldobhatjuk, amiből otthon már csak „egy kicsi maradt”, de azért fontos tudnunk az alapreceptjét is!
Kevés időnk maradt abból az időszakból, hogy friss paradicsomból készítsünk szószt. Használjuk ki a paradicsomszezont és készítsünk belőle otthon, gyorsan igazi olasz ebédet!
Kell annál több bizonyíték, mint, hogy egy csokifaló ínyenc nem veszi észre, hogy ennek a brownie-nak cékla az alapja? Szerintem tökéletes sütemény született mindenmentesen!