Spájzunk kincse
Cseppjével számoljuk, darabját beszámozzuk és időnként leltározunk. Így él nálunk a spájzban a paprikalekvár, nagymamám legjobb befőttje.
Cseppjével számoljuk, darabját beszámozzuk és időnként leltározunk. Így él nálunk a spájzban a paprikalekvár, nagymamám legjobb befőttje.
Csütörtökön új gasztronómiai magazint indít a Győr Plusz Televízió.
A mézes krémes igazi klasszikus a pörkölt méz ízével és a főzött vaníliakrémmel. Ünnepekre, vasárnapi ebédekhez egy valódi nagymama-süti.
Sült és főtt csirkemellből is elkészíthető a pirítósra való finomság. Egyszerű, gyors és igen kapós étel reggelire és vacsorára is.
Az elmúlt időszak pozitívuma, hogy Magyarország sokkal jobb kenyeret eszik, hiszen szívesen és egyre többen sütünk otthon. Ne felejtsünk el a kenyér ünnepe után pár nappal is bedagaszthatunk egy bucit.
Furcsa párosnak tűnhetnek a címben szereplők első hallásra, mégis nagyon régi kombináció, és világszerte fogyasztják. Kutatásaim szerint pedig ez a fajta dinnye a szépkorúak egyik kedvenc gyümölcse.
Tartalmas és könnyű leves. Nem kell túl sokat főzni, a zöldségek enyhén ropogósak benne, viszont igazi húsimádó fogás emellett.
Klasszikus, szezonális és ropogós. A lepények tésztáját sokkal egyszerűbb teljes kiőrlésű lisztekkel elkészíteni, ami ráadásul egészséges is.
Az igazság az, hogy a fagyi túl hideg, a táblás csokik pedig olvadnak, ezért a köztes megoldás egy csokoládés pohárkrém, ami gyors és édes.
Volt egyszer egy színésznő, Vízvári Mariska, aki nem csak szép volt és tehetséges, hanem imádott főzni is.