Meggyszószban úszó banánpalacsinta
Micsoda ízkavalkád, micsoda energia és mekkora vitaminforrás. Ez a desszert tökéletes reggelire és második fogásnak is egy jó leves után.
Micsoda ízkavalkád, micsoda energia és mekkora vitaminforrás. Ez a desszert tökéletes reggelire és második fogásnak is egy jó leves után.
Igazi üde, nyári leves, amibe minden „nyári friss” belefér. Én a sárga és zöld színű zöldségeket, fűszereket válogattam most ki, hogy a végén a friss, piros koktélparadicsom viríthasson ki a közepéről.
Meleg van, főleg a tűzhely mellett, ezért most van a legnagyobb szükségünk gyors, de mégis tápláló ételekre.
Tévedés, ha azt gondoljuk, hogy új keletű a hús és a gyümölcs párosítása. Több száz évvel ezelőtt is már az asztalok dísze volt a fűszeres gyümölcsmártás a sültekhez, mert isteni.
Vitamindús, ízes és könnyed étel - azaz megérkezett a régen várt június. Egészséges és tápláló fogás, aminek füstös lecsó az alapja.
Nem csupán babból lehet elkészíteni, hiszen a lényeg „csili és hús”. Amennyiben a babot kevésbé szeretjük, elkészíthetjük csicseriborsóból is, mert egészséges és finom.
A csokoládéimádók nagy kedvence, hiszen két csokoládékrém találkozik itt egyszerre, egy tömény és egy habkönnyű, ami együtt maga a csoda.
A kert zöldjei mindig is hasznosak voltak, csak éppen tudnunk kellett róluk, hogy melyik való a fazékba és melyik inkább a tyúkudvarba. Megjegyzésként: a kettő néha keresztezte egymást.
Soha sem gondoltam volna, hogy ennyire finom lehet ez a szúrós, mindenhol termő zöld növény. Pedig nagyon is az, csak egy jó recept kell hozzá!
Gyereknapi finomság a javából. Édes kalácsból, pirított mandulával, illatos barackból és sok vaníliával készül ez a guba. Rendhagyó, mégis ismerős ízek lapulnak benne.