Házi tészta resztelt májjal
Arra gondoltam, hogy a kapros-túrós házi tésztához nem csupán a marhapörkölt és a harcsapaprikás való, hanem a hagymás resztelt máj is. Nem tévedtem, ez a párosítás jobb, mint bármelyik.
Arra gondoltam, hogy a kapros-túrós házi tésztához nem csupán a marhapörkölt és a harcsapaprikás való, hanem a hagymás resztelt máj is. Nem tévedtem, ez a párosítás jobb, mint bármelyik.
Grillszezonban kötelező padlizsánt sütni azoknak is, akik kevésbé szeretik, hiszen a régi recept szerint készülő padlizsánkrém, azaz „vinetta”, minden várakozásunkat felülmúlja.
Az eperszezon még nem ért ide, de mire beterem az összes eperföld, itt várnak benneteket az ínycsiklandozó receptek.
Várnunk kell még egy kicsit a szörphöz való finom gyümölcsökre, addig is a nyár már jelentkezik és nekünk jól esik egy jaffás szörp. Régi idők íze, ami pár perc alatt elkészíthető.
A nudli akkor finom, hogy ha puha és könnyű. Egyszerű az elkészítése a tésztának, de a lényeg most, hogy édes-mákos legyen és a kupac tetejét eperkompót díszítse.
Egyre népszerűbbek a vegán ebédek és gyakran eszem én is, mert annyira könnyed és vitaminban gazdag. Egy dologra kell figyelnünk, jó fűszereket használjuk, hogy minél változatosabban étkezzünk.
Ez a finomság most nem sós étel, hanem a lehető legcukrosabb. Nagyon ritkán készítjük, de felnőtteknek és gyerekeknek nagy ünnepnapot jelent, ha kisül a töltött kalács.
Nem tudom, létezik-e túl csokis kakaós csiga, de ez a határt súrolja. Pihe-puha tészta és ordító csokoládétöltelék jellemzi ezt a receptet.
Hova tűntek a színes, festett tojások? Például a szép, krémes, zöld sóskakrémbe, amit még izgalmasabbá lehet tenni egy kis kreativitással.
KarantÉN címmel új sorozatot indítottunk: ismert és inspiráló, városunkhoz kötődő embereket kértünk meg, írjanak olvasónknak. A napló jellegű bejegyzéseikben beengednek minket a nappalijukba, a kertjükbe, esetenként pedig még a háló- és fürdőszobájukba is, hogy mindannyian lássuk, ők mit kezdenek a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Ma a Győr+ egyik gasztrofelelőse, Szarka Zsófi mesél nekünk.