Zsenge tökfőzelék csirkepaprikással
Megjelentek az új, bébi méretű főzőtökök. A gazdaságos konyha egyik alapeleme a főzelék, amiből sokat lehet készíteni és már friss zöldségekből is, csak ne főzzük ki belőle a vitamint.
Megjelentek az új, bébi méretű főzőtökök. A gazdaságos konyha egyik alapeleme a főzelék, amiből sokat lehet készíteni és már friss zöldségekből is, csak ne főzzük ki belőle a vitamint.
A boltból elfogyott minden élesztő, jöhet első lépésként a kovász! Én sem szoktam gyakran készíteni, de csináljuk együtt a következő 6-7 napban, most van csak igazán időnk rá!
Az egészségügyi helyzetre való tekintettel és az ebből kifolyólag elrendelt korlátozásokat tekintve egy „Gazdaságos konyha” rovatot indítok, amiben tápláló, egyszerű és pénztárcakímélő ételötleteket publikálok. Ezzel segítve a karantén ideje alatt az alapanyag-beosztást és az egészséges táplálkozást.
Egy újabb klasszikus izgalmas finomsággal. Sokan ismerjük, de nem elegen a macesz finomságát és egyszerűségét. Érdemes kipróbálni, meglepően finom étel.
Csinos és divatos étel, amit egyszerű elkészíteni otthon is. Amennyiben nincs újabb ötletünk, mit főzzünk a böjti időszakban, ez a rovat segít majd.
Minden pite legfontosabb jellemzője az, hogy elég töltelék legyen benne. Ennél is jobb, ha ebben a sok töltelékben egy kis meglepetés is található.
Divatos és hangzatos a „pulled pork” étel, azaz tépett sertés. Egyre több burger és szendvics kapja meg töltelékként, de nem is tudjuk, hogy mennyire egyszerű is ez a húskészítés.
Ismét a győri Vásárcsarnokban jártam, ahol újabb kis csodára bukkantam, tele vitaminnal.
Egy jó kis roppanós, mézédes kukorica remek alapja minden egyszerű fogásnak, főként, ha egy kicsit csípős és krémes is, mint egy kenő.
Kevert, főzött, húsos vagy zöldséges, a közös bennük az, hogy ízesek legyenek és krémesek.