Elkészült az ovisoknak szóló Okostányér
Elkezdődött a vakáció, nyáron az óvodák is bezárnak egy időre, ilyenkor a szülőknek, nagyszülőknek a szokásosnál is nagyobb feladatot jelent egész nap megoldani a gyerekek étkezését.
Elkezdődött a vakáció, nyáron az óvodák is bezárnak egy időre, ilyenkor a szülőknek, nagyszülőknek a szokásosnál is nagyobb feladatot jelent egész nap megoldani a gyerekek étkezését.
azonos életkorúak adják át egymásnak az egészséges és fenntartható táplálkozásról szóló tudást. Dietetikus hallgatók készítik fel a hetedikes diákokat, akik társaiknak adják tovább a hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® alapelveit.
Molnár Sarolta a sokféle mozgásfajta közül most egy újabbat ízlelget és gyakorol. Élete egyik legcsodásabb időszakában van, ugyanis állapotos.
Kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem a Pick Kézilabda Zrt.-vel és a Győri ETO-UNI FKC-vel. A partnerség keretében az intézmény a sport szolgálatába állítja a digitalizációt, és olyan adatalapú szolgáltatásokat fejleszt, amelyek hozzájárulnak a sportolók teljesítménynöveléséhez.
Hogyan kezdjünk bele egy életmódváltásba? Hogyan csináljuk jól? Miért adják fel sokan már az elején? Mi a titka hogy sikerüljön a kitűzött cél? Mi mindenre kell figyelnünk? Az elején a legfontosabb az alapos tervezés, és az, hogy apró lépésekkel haladjunk a céljaink felé.
Molnár Saroltával beszélgetettünk arról, hogyan próbáljunk meg karácsonykor is mértéket tartani.
Marton-Tóth Eszter funkcionális táplálkozási és életmód mentor érkezett a Győr+ Rádió stúdiójába. A fiatal, kétgyermekes családanya jókedvűen mesélte el szakmájának misszió jellegét, a hozzá forduló emberek problémáit, általános kérdéseit.
Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás olyan tényező, amellyel számos krónikus vagy súlyos betegség megelőzhető, valamint vitathatatlan a szerepe a testi és lelki egészség, a jó szellemi és fizikai teljesítőképesség megőrzésében és az egészséges öregedésben is.
Több mint 2400 általános iskolába érkezett felhívás a hatodik-hetedik osztályos tanulóknak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől. A témakör az egészséges táplálkozás.
Az Európai Dietetikus Szövetség ma tartott konferenciáján Magyarország is ünnepélyes csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, ami a betegséggel összefüggő alultápláltság kiszűrését és az egészségügyi ellátórendszerben a megfelelő táplálkozási ellátás biztosítását tűzte zászlójára. Hazánk a huszadik európai országként vesz részt az alultápláltság társadalmi, egészségügyi és gazdasági terheinek csökkentését célzó projektben.