Címke: táplálkozás
Hirdetés
Győr+ 2023.10.13.

Az alultápláltság ellen küzdenek

Az Európai Dietetikus Szövetség ma tartott konferenciáján Magyarország is ünnepélyes csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, ami a betegséggel összefüggő alultápláltság kiszűrését és az egészségügyi ellátórendszerben a megfelelő táplálkozási ellátás biztosítását tűzte zászlójára. Hazánk a huszadik európai országként vesz részt az alultápláltság társadalmi, egészségügyi és gazdasági terheinek csökkentését célzó projektben.

Földvári Gabriella 2023.10.13.

Együnk tojást!

Október második péntekén ünnepeljük a tojás világnapját. Legalább ezen a napon együnk tojásos ételeket!

Pécskai István 2023.10.05.

Az egészséges táplálkozásért kampányolnak

Csütörtöktől szombatig Győr ad otthont a Táplálkozástudományi Társaság éves vándorgyűlésének. A szervezetet 1967-ben alapították. Célja, hogy a társadalmat a helyes táplálkozás irányába terelje, hiszen ez az egészségünk alapja.

Győr+ 2023.09.11.

Folytatódik az Egészség-Piac

A győri önkormányzat WHO Egészséges Városok Programirodája ősszel folytatja a lakossági szűrőprogramját az Egészség-Piac elnevezésű rendezvénysorozatot.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.07.27.

Házi tartósítás a dietetikus szemével

Az emberiség évezredek óta foglalkozik tartósítással, hiszen enélkül élelmiszereink tönkre mennének. Polgár Judit dietetikus néhány olyan dologra hívja fel a figyelmünket, ami minden háziasszonynak segítség lehet a befőzési idény kellős közepén.

Bajzát Zsuzsi 2023.07.07.

Könnyű nyári ételek a dietetikus ajánlásával

A kánikulában rengeteget beszélünk a megfelelő folyadékbevitelről, és arról, hogy ilyenkor érdemes kímélni a szervezetünket a nehéz ételektől. De vajon mi a jó választás, és mennyi az annyi, ha vízivásról van szó? Ennek jártunk ma utána a Győr+Reggeliben.

Pécskai István 2023.02.06.

Táplálkozástudományi konferenciának ad otthont Győr

2023. október 5. és 7. között Győrben tart konferenciát a Magyar Táplálkozástudományi Társaság. Az eseményen orvosok, dietetikusok, kutatók, élelmiszertechnológiával és marketinggel foglalkozó szakemberek vesznek részt. Dr. Dézsi Csaba András polgármester ebből az apropóból a városházán fogadta dr. Rurik Imrét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnökét, illetve Antal Emese dietetikust, szociológust, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság titkárát.

Győr+ 2022.10.09.

Káros-e a mikrohullámú sütőben történő főzés?

Amióta széles körben használják a konyhában a mikrohullámú sütőt, sokan gyanakszanak arra, hogy a sütő által kibocsátott sugárzás elpusztíthatja az élelmiszerekben és a zöldségekben levő tápanyagokat.

MTI 2022.03.28.

Nagyot nőtt a növényi alapú termékek piaca

Dinamikusan, 22 százalékkal emelkedett tavaly a növényi alapú termékek közül a sajt, a hűtött desszert és puding, a jégkrém, tej, tejszín, tejszínhab és joghurt helyettesítésére használt élelmiszerek forgalma Magyarországon - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Dr. Radics Judit, Kovács Gábor 2020.06.12.

A zöldövezet hatása a testi-lelki egészségre

Az utóbbi évtizedben, de különösen az elmúlt néhány évben fordult a tudományos érdeklődés és kutatás a zöldövezet testi-lelki egészségre gyakorolt hatása felé. Ennek kettős oka is van: egyrészről kiderült, hogy a civilizációs betegségek (túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszintek, illetve egyes hormonális megbetegedések) számának rendkívüli megnövekedése összefüggésben áll az életmóddal, mely egyre inkább eltávolodik a természettől, másrészről éppen ezen problémák gyógykezelésében egyre nagyobb teret kapnak az életmód-terápiák, mint például a táplálkozásterápia és a mozgásterápiák.

Hirdetés