Felső tagozatos diákoknak szerveznek országos tudáspróbát
Több mint 2400 általános iskolába érkezett felhívás a hatodik-hetedik osztályos tanulóknak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől. A témakör az egészséges táplálkozás.
Több mint 2400 általános iskolába érkezett felhívás a hatodik-hetedik osztályos tanulóknak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől. A témakör az egészséges táplálkozás.
Az Európai Dietetikus Szövetség ma tartott konferenciáján Magyarország is ünnepélyes csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, ami a betegséggel összefüggő alultápláltság kiszűrését és az egészségügyi ellátórendszerben a megfelelő táplálkozási ellátás biztosítását tűzte zászlójára. Hazánk a huszadik európai országként vesz részt az alultápláltság társadalmi, egészségügyi és gazdasági terheinek csökkentését célzó projektben.
Október második péntekén ünnepeljük a tojás világnapját. Legalább ezen a napon együnk tojásos ételeket!
Csütörtöktől szombatig Győr ad otthont a Táplálkozástudományi Társaság éves vándorgyűlésének. A szervezetet 1967-ben alapították. Célja, hogy a társadalmat a helyes táplálkozás irányába terelje, hiszen ez az egészségünk alapja.
A győri önkormányzat WHO Egészséges Városok Programirodája ősszel folytatja a lakossági szűrőprogramját az Egészség-Piac elnevezésű rendezvénysorozatot.
Az emberiség évezredek óta foglalkozik tartósítással, hiszen enélkül élelmiszereink tönkre mennének. Polgár Judit dietetikus néhány olyan dologra hívja fel a figyelmünket, ami minden háziasszonynak segítség lehet a befőzési idény kellős közepén.
A kánikulában rengeteget beszélünk a megfelelő folyadékbevitelről, és arról, hogy ilyenkor érdemes kímélni a szervezetünket a nehéz ételektől. De vajon mi a jó választás, és mennyi az annyi, ha vízivásról van szó? Ennek jártunk ma utána a Győr+Reggeliben.
2023. október 5. és 7. között Győrben tart konferenciát a Magyar Táplálkozástudományi Társaság. Az eseményen orvosok, dietetikusok, kutatók, élelmiszertechnológiával és marketinggel foglalkozó szakemberek vesznek részt. Dr. Dézsi Csaba András polgármester ebből az apropóból a városházán fogadta dr. Rurik Imrét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnökét, illetve Antal Emese dietetikust, szociológust, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság titkárát.
Amióta széles körben használják a konyhában a mikrohullámú sütőt, sokan gyanakszanak arra, hogy a sütő által kibocsátott sugárzás elpusztíthatja az élelmiszerekben és a zöldségekben levő tápanyagokat.
Dinamikusan, 22 százalékkal emelkedett tavaly a növényi alapú termékek közül a sajt, a hűtött desszert és puding, a jégkrém, tej, tejszín, tejszínhab és joghurt helyettesítésére használt élelmiszerek forgalma Magyarországon - írja hétfői számában a Világgazdaság.