30 éves a Pecsenyesütöde

Győr+
2014.02.27. 15:00

Boráros Béla üzletvezető szerint a siker a minőségben és a vendégszeretetben keresendő.

„Voltak rossz és jó emlékeim egyaránt az elmúlt 30 évben, szerencsére ez utóbbiból jóval több akad” – kezdte a visszaemlékezést az egyik legkedveltebb győri pecsenyesütöde vezetője. Boráros Béla három évtizede vezeti a Virágpiacon található kis üzletet, de a szálak jóval korábbi időkre nyúlnak vissza. „1912-ig kell visszautaznunk az időben, hiszen az őseim tulajdonképpen azóta üzemeltettek sütödét a környéken, igaz akkoriban még nem Virágpiacnak, hanem Húspiacnak nevezték a területet. 1984. február 24-én a nagybátyámtól vettük át a sütödét, azóta a feleségemmel átalakítottuk, felújítottuk a kis házat” – mesélte a Győr Plusznak a vállalkozó, akinek munkáját nemrégiben a kamara is kitüntetéssel ismerte el.

 

„Ez óriási visszaigazolás, de a legfontosabb természetesen az, hogy a vendégeink elégedettek legyenek, szívesen fogyasszák az ételeinket. Mindig is törekedtünk a minőségre és ez a jövőben is így marad, hiszen ez az alapja mindennek” – magyarázta a sütöde tulajdonosa, akit a visszajáró vendégei is megerősítettek. „Rendszeresen vásárolok a Virágpiacon, és őszintén mondhatom, hogy elsősorban a finomságok miatt jövök.

 

Gyerekkorommal kapcsolatban kedves emlékek fűznek a sütödéhez, akkor a közeli telepről elszökve mindig kaptunk néhány falatot a legidősebb Varga nénitől, a korábbi tulajdonostól. Szegénységben éltünk, jöttünk éhesen, mezítláb és ő mindig segített rajtunk. Azóta eltelt jó néhány év, de az emlékek mindig ide húzzák a szívem, ma is az egyik legjobb sütöde és nemcsak Győrben, hanem bátran állíthatom, hogy szerte az országban nincsen párja” – mondta Lakatos Éva.

 

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan képzeli el az elkövetkező 30 esztendőt, Boráros Béla így válaszolt: „Egy hónap múlva leszek 65 éves, így ilyen távoli terveim nincsenek. Csak egészség legyen, amíg az megadatik, addig olyan szeretettel folytatjuk a munkánkat, mint ahogy tettük azt eddig is!”

 

Csapucha Adrienn