Ételek terén hűségesek vagyunk

Győr+
2019.07.17. 12:22

Minden második esetben ugyanabból az étteremből rendelünk és a rendelések egyharmada a szokásos tétel – ezt támasztja alá egy országos ételrendelő portál felmérése, amely arra kereste a választ: milyen gyakran rendeljük a jól bevált helyekről a már bizonyított fogásokat.

Az országos ételrendelő portál arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók milyen arányban rendelik a szokásosat – azaz ugyanabból az étteremből ugyanazt a fogást –, és milyen gyakran próbálnak ki valami újat.

A felmérés a szerint a felhasználók átlagosan 11 naponta adnak le ételrendelést a portálon, egy átlagos felhasználó rendeléseinek 25-35 százalékát teszi ki egyetlen tétel, és az online ételt rendelők 59 százaléka mindig ugyanannak az étteremnek a kínálatából választ.

A kutatásból az is kiderül, hogy 2019 első félévében az 5 legnépszerűbb tétel a portálon a gyros tál, a palacsinta, és a hasábburgonya volt, a dobogóról épp csak lecsúszott a kóla, a toplistát pedig a rántott sajt zárja.

Érdekességként néhány csúcstartót is megemlít a kutatás: van olyan aki már 1 595 alkalommal adott le rendelést, holott mindössze 4 éve regisztrált az oldalra, de akadnak olyanok is, akik éveken keresztül ugyanarra az ízvilágra vágytak. Ezen a téren a rekorder az a férfi, aki már több mint ötszáz alkalommal rendelte meg ugyanazt a húslevest, méghozzá ugyanattól az étteremtől.


Létezik olyan csúcstartó is, akinek a legtöbbet rendelt tétele nem is ennivaló, hanem sör: 325 alkalommal rendelt az ebédje vagy vacsorája mellé folyékony kenyeret egy bizonyos márkából. Ezen felhasználó virtuális kosarában a következő három legtöbbet rendelt termék szintén sör volt, csak más-más típusból. A felmérés azokra az aktív regisztrált felhasználókra terjedt ki, akik legalább háromszor rendeltek már az oldalon.

forrás: falatozz.hu