Elérkezett az az időszak, amikor elővehetjük kedvenc grill-, barbeque sütőinket és az ezekhez tartozó extrém receptjeinket!
A kerti sütögetés eltér minden konyhai technikától: készülünk rá, üldögélünk, várjuk, egészen más ízeket remélünk és ezért sokkal gondosabbak is vagyunk az alapanyagok kiválasztásánál, beszerzésénél.
A húsok és főfogások mellett a salátákban is hatalmas lehetőség rejlik: gyümölcsök, zöldségek, sajtok és szószok egyaránt mehetnek egy tányérba, mi több, akár egy kreatív tányérba, mint ahogy ebben a receptben is. Mindig a szezonális és üdítő gyümölcsöket, zöldségeket preferálom, de nyáron a citrusok felénk is finomabbak, hiszen az érettebbek érkeznek errefelé is. Mindemellett a savanykásságát biztosítják egy szósznak, salátának. Az ananászt az egzotikus gyümölcsök királynőjének tartom, amihez gyakorlatilag bármit bátran párosíthatok, ezért kísérleteztem vele újra és bevált. A hagyma, a sajtok és a krémes íz tökéletes kombináció ebbe a gyümölcsbelsőbe.
Bevásárló lista:
1 db ananász
100 g sonka
100 g eidami sajt
3 ek görög joghurt
1 kis fej lila hagyma
csipet só
Elkészítés:
1. Az ananászt megmosom, majd a felső részét levágom, félreteszem.
2. A megmaradt alsó rész belsejét kivájom, felkockázom.
3. Egy külön tálban összekeverem a szeletelt sajttal, kockázott sonkával, apróra vágott hagymával és a joghurttal.
4. Visszatöltöm az ananász héjába, kevés zölddel tálalom a sültek mellé.
Tipp: Sokkal jobb, ha azonnal fogyasztjuk, mert minél tovább áll a saláta, annál intenzívebb lesz a hagyma íz benne.
#SzarkaZsófi