Könnyed nyárváró receptek
Nagy Eszter Creative Chef új sorozatot kezdett a Győr+ Televízión: lapunk Köztünk élnek című rovatának szereplőivel főz a következő időszakban. Fischer Imre Arcát és hangját a Győr+ Televízió nézői, valamint a Győr+ Rádió hallgatói is jól ismerhetik, hiszen rendszeresen ad képet a várható időjárásról.
Az adás premierjét pénteken, 19:30 órakor láthatják a Győr+ Televízióban, amit később a tv.gyorplusz.hu weboldalon is visszanézhetnek, a Fischer Imréről készült portrét pedig a február 23-án megjelent számunkban olvashatják.
Gombakocsonya grillezett csirkemellel
500 g csiperke gomba (de lehet vegyes is)
1 fej lilahagyma
100 g vaj
só, bors,
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
400 g csirkemell
A gombák felét az apróra vágott hagymával átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve, zúzott fokhagymával együtt puhára főzzük.
A kész alapot vajjal alaposan összeturmixoljuk, majd hűlés után két felvert tojással alaposan elkeverjük, majd tányérokba töltve, folpackkal alaposan lefedve 110 fokon 15 percig gőzöljük.
A maradék gombát aprítva jól átpirítjuk, utólag kevés pehelysóval sózzuk és frissen őrölt borssal ízesítjük.
A csirkemelleket félbe vágjuk és forró serpenyőben sózás után meggrillezzük.
Az előkészített gombát és a csirkemellet szeletekre vágjuk és a “kocsonya” egyik részére halmozva tálaljuk. Az ételt színes paradicsomokkal vagy aprított zöldekkel tudjuk még kívánatosabbá tenni.
Pannacotta eperrel
400 g habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. kristálycukor
3 db lapzselatin
eper és zabkeksz a díszítéshez
A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, majd kicsavarva a cukrokkal felfőzött tejszínben feloldjuk.
Az így kapott alapot jégágyon – folyamatos kevergetés mellett – addig hűtjük, míg az elkezd szinte puding sűrűségűvé válni.
Ekkor poharakba tötjük és hűtőbe tesszük dermedésig.
Kínálás előtt vágott eperdarabokkal és aprított keksszel díszítjük.