Megérkezett a tavasz, egyre több zöldségből, fűszerből lehet pestót készíteni. A desszertünk pedig a világ talán legegyszerűbben elkészíthető finomsága.
Mentás-zöldborsópestós spagetti grillezett csirkemellkockákkal
Hozzávalók 4 személyre:
400 g zöldborsó
250 g kesudió (sós, pörkölt)
250 ml olívaolaj
egy csokor medvehagyma
egy marék menta
100 g parmezánsajt
200 g csirkemell
400 g spagetti
A kesudiót és a parmezánt kutterba (aprítógépbe) tesszük és szárazon alaposan összeturmixoljuk. A borsó 3/4-ét 1-2 percig főzzük, majd miután lehűlt, a medvehagymával, az olívaolajjal és a mentával alaposan összeturmixoljuk.
A csirkemellet kockákra vágjuk és enyhén sózva meggrillezzük.
A tésztát al dentére („fogkeményre”) főzzük, majd szűrés után a pestóval, a maradék borsóval és a grillezett csirkemellel összekeverjük. A kész spagettit feltekerve tálaljuk.
Kókusztejes panna cotta friss gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre:
800 ml kókusztej
80 g cukor
fél lime leve és héja
6 db lapzselatin
friss gyümölcs
A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarva, a cukorral felforralt kókusztejszínhez adjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, poharakba töltve dermedésig hűtőbe tesszük. Friss gyümölccsel dekoráljuk.
Fotó: Marcali Gábor