Új rendezvény kerül július végén a fesztiváltérképre: jön az I. Sör- és Barbecue Gasztroparádé. A főszervező, Tömböly Tamás és Dudits Gergely, a Révész étterem tulajdonosa volt a Nyakkendő nélkül vendége.
Az új gasztrorendezvény ötlete három éve merült fel egy baráti beszélgetés alkalmával. Tömböly Tamás nevét több rendezvény kapcsán hallhatjuk: a halnapok és bringás események mozgatórugója ő. Tamás úgy véli, hogy Győr bővelkedik kulináris kínálatban, a város kiváló éttermeiben finom ételeket tálalnak és mellé több helyi főzde söre is csusszanhat.
A kuriózumnak számító Radó-sziget közkedvelt találkozási pont, az árnyat adó fák és az egyedi miliő ideális körülményeket teremt egy otthonos fesztivál számára is. A szervezők borítékolják, hogy nagyon sok fajtát lehet kóstolni a nyári esték egyik legkedveltebb italából, a párás poharakban finoman habzó sörből. A zenei palettán a kisebbeknek szóló előadások és élőzenei koncertek is szerepelnek.
Dudits Gergely, a Révész étterem tulajdonosa képviseli a fesztivál gasztro vonalát. A vendéglátóipari egységben igyekeztek a COVID teremtette új helyzethez alkalmazkodni, így született meg a barbecue gondolata, ami egyáltalán nem összekeverendő a grillezéssel. Az alacsony hőmérsékleten, hosszasan sütött húsok előkészítéséhez szükséges eszköz adott volt: a kezdeti, baráti körben elkövetett teszt-füstölésekből előre meghirdetett, teltházzal működő estekké fejlődött a program.
Az együtt gondolkodásból született rendezvény július 26-án, 17 órakor startol el bemutatókkal, kóstolásokkal és valódi nyári kertiparti-hangulattal.
A fesztivál ötletétől a megvalósításig sok más egyébről is szó esett a Győr+ Televízió stúdiójában. A Nyakkendő nélkül adása megtekinthető itt: