Az áfonya és a dió közös tulajdonságai: lassítja az öregedést, elképesztően magas az antioxidáns-tartalma, erősíti az immunrendszert.
Az áfonya ráadásul védi a sejteket, lassítva az öregedési folyamatokat, nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben, mi több, tökéletes zsírbontó. Mindemellett a dió napi felszívódó olajokat biztosítja, energiát nyerünk pár szemből is, és ezáltal koncentrálni is jobban tudunk. Mindez tizenegy óra környékén és a kissé melankolikus délutánokon is kapóra jön, ha bekapunk pár szemet mindkét gyümölcsből. Még jobb fogyasztani sütemény formájában, ezért egy almás-fahéjas alapban isteni a dió és áfonya elrejtve, amit nassolhatunk.
Bevásárló lista:
3 db tojás
200 g rozsliszt
2 db alma reszelve
fél csomag sütőpor
1 ek fahéj
2 ek kókuszzsír
2 ek eritrit vagy méz
150 g pucolt dió/mandula
150 g friss/fagyasztott áfonya
150 ml natúr joghurt
csipet só
Elkészítés:
A tojásokat kikeverem a mézzel vagy eritrittel. Az almákat lereszelem, meghintem sóval. Ekkor jöhet az olvasztott kókuszzsír és minden további hozzávaló az áfonyán kívül. Azzal majd a tetejét szórom meg arányosan. Egy spatulával alaposan kikeverem a masszát.
170 fokos, előmelegített sütőben 50 percig sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben sütöm. Tálalás előtt egy kicsit hagyom hűlni, hiszen a belseje szaftos és könnyen törik melegen.