Várnunk kell még egy kicsit a szörphöz való finom gyümölcsökre, addig is a nyár már jelentkezik és nekünk jól esik egy jaffás szörp. Régi idők íze, ami pár perc alatt elkészíthető.
Egy fajta szörpöt mindig tartunk otthon, ha megkívánjuk a szép napsütötte időben, de amikor elfogy, és hirtelen szükség van egy finom málna-fröccsre, akkor van egy bevált, hihetetlen gyors receptem, ami hamarabb elkészül, mintha boltba mennék a tartósítószeres színezett szörpért.
Bevásárló lista (0,75 liter szörphöz)
5 db citrom
500g cukor
400 ml víz
15 levél friss bazsalikom
Elkészítés:
A citrom, ha nem bio, azaz kezeletlen, akkor 1 órán át forró vízbe áztassuk, majd a szivacs dörzsi felével tisztítsuk meg. Ezután kezdhetjük a szörpkészítést.
A citromok héját lereszelem, félreteszem. A citromok levét kifacsarom és szintén félreteszem. A cukrot felteszem főni a vízzel és felforralom. Lassú tűzön a citrom reszelt héjával 15 percig főzöm. Ezután hozzáadom a citrom levét, újra felforralom. Ezután adom csak hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és leveszem a tűzről. Egy lezárható palackba töltöm, ha tudom, akkor fejjel lefelé fordítva hűtöm ki. Azonnal fogyasztható, ha van nagyon hideg szódánk vagy jegünk. A szörp pedig dunsztolás nélkül is eláll.