Egy jó kis roppanós, mézédes kukorica remek alapja minden egyszerű fogásnak, főként, ha egy kicsit csípős és krémes is, mint egy kenő.
A ricotta szintén egy jolly joker alapanyagunk, amiből sütemények töltelékét, tortakrémeket, lasagne szószokat készítünk, de nyersen is isteni. A titok csupán az, hogy jó partnert kell választani mellé. Én egy kencét krémesítettem most vele, sok édeskés nagylyukú sajttal és némi bazsalikommal, aminek az alapja a főtt kukorica volt. Hihetetlenül könnyű, pont úgy, ahogy az elkészítése is.
Bevásárló lista:
1 konzerv édes csemegekukorica
1 szál piros chili paprika (magok nélkül)
1 kk só
100 g ricotta
1 ek majonéz
100 ml görög joghurt
50 g reszelt sajt
fél gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítés
A ricottát, majonézt, joghurtot alaposan kikeverem egy tálban a fűszerekkel, majd hozzáadom a jól lecsepegtetett kukoricakonzervet. Általában ezt szűrőbe öntöm, átmosom, hogy a konzerv ízét elveszítse. Bátran lehet dolgozni főtt, előre csomagolt kukoricával is, amit éles, nagy késsel vágok le a kukoricacsőről.
Ez egy négy fős reggeli adag lesz, de bátran készíthetjük több szósszal is, hiszen egy éjszaka alatt besűrűsödik a hűtőben. A chili paprikát csupán a legvégén adom hozzá, kesztyűben dolgozok, mivel a magjait és erét kivágom. Felkockázom és hozzákeverem a reszelt sajttal együtt. Melegszendvicskrémnek kiváló egy kis pirított baconnel a tetején.