Nagy Eszter creative chef a húsevőknek is bátran ajánlja e heti „vega” fogását, amelyről állítja, a nagyétkű férfiaknak sem fog feltűnni a hús hiánya, ebéd után elégedetten és jóllakottan állnak fel az étkezőasztal mellől.
Kókusztejes karalábéfőzelék zöldségfasírttal
Hozzávalók a főzelékhez:
6-7 db karalábé
2 dl kókusztej
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
2 gerezd fokhagyma
Zöldségfasírthoz:
2 szál répa
5 db gomba
1 salátacukkini
1 db lila hagyma
3 púpozott ek. liszt
só, bors
2 db tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
A karalábékat megpucoljuk, majd leszélezzük (szögletesre vágjuk). A széleket a hagymával együtt megdinszteljük, majd a kókusztejjel és kevés vízzel felöntve, sóval, borssal és a fokhagymával puhára főzzük. Amikor kész, a petrezselyemmel együtt krémesre turmixoljuk. A félretett karalábét egyforma hasábokra vágjuk, és a krémfőzelékbe főzzük.
A fasírozotthoz a zöldségeket lereszeljük, majd besózás után kicsavarjuk. A tojással és a liszttel egyenletesen eldolgozzuk és kis golyókat formázva, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Aki szeretné még pikánsabbá tenni, reszelhet bele füstölt sajtot is.