Cukormentes, lisztmentes és a ketogén diétát követőknek is megfelelő édesség ez. Nagyon gyorsan elkészíthető és bármilyen variációban kipróbálható.
A kirakatból mosolyognak ránk gyakran ezek a túrókrémes, sok gyümölcsös édességek, de ritka alkalom az, hogy mindez tápláló is legyen. Ez a sütemény mindent tartalmaz ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen az életmódváltók tízóraijába és uzsonnájába is. Dióból áll az alja, vaníliás túrókrém a közepe és áfonyaragu a teteje. Amennyiben végignézitek a dietetikusok és edzők által javasolt étrendet, akkor megbizonyosodhattok arról, hogy valóban lehet finomakat, csinos édességeket enni, ha egy picit odafigyelünk az elkészítésére. A ketogén diétát követők hagyják el a mascarponét, helyette krémtúróval keverjék a darabos túrót, így lesz teljesen bűntelen.
Ezt követően gyakran olvashattok majd hasonló recepteket, amelyek immunrendszert erősítenek, egészségesek és télen is előállíthatóak.
Hozzávalók 12 db kosárkához:
Tésztaalj:
- 250 g darált dió
- 2 ek vaj vagy kókuszolaj
- 1 ek eritrit vagy méz
Krém:
- 150 g mascarpone
- 250 g darabos túró
- 1 ek méz
- fél citrom leve
- 1 db tojás
Gyümölcsréteg:
- 150 g áfonya (akár fagyasztott is)
- 7 g zselatin por
- 1 kk méz
- 1 kk citromlé
Elkészítés:
1. A diót ledarálom, összekeverem a zsiradékkal és elosztva a 12 kosárkába töltöm, egy kanállal lelapítom. A sütőt 180 fokra melegítem és 5-6 percig sütöm a diós alapot.
2. A mascarponét kikeverem a túróval, citrommal, mézzel és tojással. A hűtőbe teszem. Amikor megsült az alap, kiveszem a sütőből, rákanalazom a túrókrémet minden kosárba. Visszateszem a sütőbe és 20 percig 160 fokon sütöm. (Érdemes, amennyiben lehetőség van rá, csak felül sütni.)
3. Amikor megsültek a túrós kosárkák, kihűtöm őket. Egy kis fazékban 2-3 percig a mézzel, citrommal főzöm az áfonyát, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverem a zselatin port. Akár már melegen óvatosan rákanalazom a túrórétegre és hagyom megdermedni, kihűlni. Csupán a tálalás előtt veszem ki a formákból, hogy szépen felvegye a formáját.