Ennél hanyagabb receptet talán életemben nem láttam, de a legmeglepőbb az, hogy mindemellett tökéletes sütemény készül belőle.
Nem hittem a szememnek, amikor egy beszélgetés során kiderült, Dél-Amerikában az idős háziasszonyok is, nemhogy az időhiányban szenvedő fiatalok, hogyan készítik a süteményüket. Kár volna tagadnom, nem is igazán hittem el, hiszen egy fiatal, bohém lány mesélte el nekem egyik este, két pohár sangria között.
Másnap azért csak eszembe jutott, hátha igazat szólt a kis latin lélek, utánajárok. Bizony hogy igazat, pár videóreceptet megnéztem, amit minden bizonnyal az unokák készítettek a hetven és nyolcvan év közötti nagymamájukról, ahogy éppen az egész narancsokat tuszkolják bele rutinosan a turmixgépbe. Igen, egész narancsok kerülnek bele héjastól.
Később pedig hatalmas aranysárga kuglófokat emeltek ki a sütőből. Azt hiszem, sok álmatlan éjszakám lett volna, ha nem próbálom ki azonnal, annyira furdalt a kíváncsiság, de most már minden rendben. Kijelenthetem, hogy a küldetést számtalanszor végrehajtottam és nem csupán kedvtelésből, hanem mert az egyik kedvence lett az én családomnak is!
Hozzávalók:
- 2 db egész narancs
- 1 dl narancslé (rostos)
- 1 pohár cukor
- 4 db tojás
- 1,5 pohár liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- fél pohár olaj
- Szirup: 1 dl narancslé+ 3 ek porcukor felforralva
Elkészítés
- A turmixgépbe beleteszem a tojásokat, narancslét, olajat a narancsokat felkockázva a héjával együtt, csupán a két végét vágom le és összeturmixolom alaposan.
- Hozzáadom az olajat, a cukrot, a narancslét és azzal is összeturmixolom.
- Kiöntöm egy tálba és itt keverem hozzá a maradék száraz hozzávalókat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütöm.
- Amíg még tűzforró, a formában leönthetem sziruppal, így még narancsosabb és ragacsosabb lesz.
Tipp: Tűpróbát azért ejtsünk a sütő lekapcsolása előtt és picit hagyjuk megpihenni a formában a kivétel előtt!