Grillkolbász, saslik, hagyma, saláta, finom puha kenyér. Ezek elmaradhatatlan kellékei egy kellemes nyáresti sütögetésnek. De mi a helyzet a desszerttel? Készíthetünk édes finomságokat is a grillrácson? Kovacsics Koksza István, a Panír séfje erre a kérdésünkre is válaszolt.
Klasszikus értelemben vett desszertkészítésre nem alkalmas a grillrács, de befejezni édességeket, vagy épp megtoldani az élményt egy kis showelemmel mindenképpen izgalmas folyamat. Érdemes kipróbálni, hogy a kedvenc gyümölcsünk hogy “viselkedik” a faszén felett, a barack, az ananász kitűnő választás lehet.
Szintén sikerünk lesz a kertipartin, ha például a konyhában előre elkészített amerikai palacsintánkat porcukorba hempergetjük, és édesre karamelizáljuk a tűz felett.
Természetesen azért nem hagyták szó nélkül a kollégák az ínycsiklandozó húsokat, és pácokat sem, ha jól jönne néhány tanács a hétvégi grillezés előtt, akkor kattintsanak a beszélgetés linkjére!