Szerda délután a Városházán fogadta Radnóti Ákos alpolgármester az Országos Gasztronómia verseny legjobbjait. A megmérettetésen, melyet Szolnokon rendeztek meg a Győri SZC Krúdy Gyula Technikum pincér és szakács tanulói taroltak. Két arany, de ezüst és bronzérmet is bezsebeltek a fiatalok.
Radnóti Ákos alpolgármester a város nevében apró meglepetéssel készült a versenyzőknek, akiknek feladatai között szerepelt a terítés, a koktélkészítés és apró falatkák elkészítése is.
„Olyan szakmákban bizonyítottak, amelyekre nagy szükség van a mindennapokban. Elismerem mindazokat, akik ezen a területen dolgoznak, és gratulálok az elért eredményekhez” – köszöntötte a Krúdys diákokat és felkészítő tanáraikat a győri alpolgármester.
Szolnokon rendezték meg Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai viadalát, ahol a felnőtt kategóriák mellett diákok is indulhatnak.
„Gőzerővel készültünk erre a versenyre. Egyik versenyzőnk kifejezetten a térség jellemző alapanyagait használta fel, és olyan ételeket kreáltak, ami Győrhöz köthető” – nyilatkozta Bódis István szakoktató.
“A verseny nagyon korán kezdődött, Győrből már hajnali kettőkor indultunk” – mesélt a versenyről Varga Botond, aki csapatban szerzett aranyérmet a felszolgáló kategóriában: „A versenyben volt egy aktív feladat, koktélt kellett keverni, közben az asztalnál kellett tartani a „frontot”, ami azt jelentette, hogy díszterítést kellett készíteni, amit szakmai zsűri értékelt.”
A pincér tanulók csapatban és egyéniben is aranyérmet nyertek, míg a szakácsok a dobogó második és harmadik fokára állhattak fel.
Galéria: Marcali Gábor